Uutiset

Katariina Laine ampui pronssille

Hämeenlinnan Ampumaseuran Katariina Laine ja Nuutti Pieskä menestyivät erinomaisesti Merikarvialla käydyissä kolmipäiväisissä ilma-aseiden suomen mestaruuskilpailussa.

Katariina Laine voitti lauantaina pronssia ilmakiväärissä N18-sarjassa tuloksella 386. Laine oli heikon alun jälkeen tyytyväinen sijoitukseensa, mutta pettynyt tulokseen.

Sunnuntaina naisten sarjassa finaalipaikkaa tavoitteli 38 kilpailijaa. Laine ampui alkukilpailussa tuloksen 390, joka oikeutti kuudenteen finaalipaikkaan. Finaali oli tiukka ja kuusi naista oli noin pisteen sisällä toisistaan. Viimeinen laukaus ratkaisi paljon. Laine oli finaalin paras ja kiipesi viidenneksi. Yhteistulos 491,8 (390+101,8) jäi ainoastaan 0,9 pistettä kultamitallista ja 0,6 pistettä pronssista. Naisten sarjan suomenmestaruuden voitti Turun seudun ampujien Hanna Pitkänen.

Y16-sarjan ilmakiväärissä 14-vuotias Nuutti Pieskä ampui uuden henkilökohtaisen ennätyksensä 380 pistettä. Se oikeutti viidenteen sijaan. Sarja oli erittäin tiukka, sillä pronssia voittanut Mikkelin ampujien Mika Varjo tähtäsi saman tuloksen ja ainoastaan yhden sisäkympin enemmän kuin Pieskä. (HäSa)

Asiasanat