Uutiset

Katetöiden alkaminen sulki pyörätien

Moottoritien katteen työmaan pystytys on sulkenut Paasikiventien eteläpuolelta Myllymäkeen kulkevan kevyen liikenteen väylän.

Lahdensivuntien ja Kaivopolun välinen jalankulku- ja pyörätie poistui käytöstä jo alkuviikosta työmaaparakkien asennuksen vuoksi. Parakkeja alettiin tuoda paikoilleen keskiviikkoaamuna.

Projektivastaava, tilaajapäällikkö Eija-Liisa Dahlberg kertoo, että YIT on pyytänyt kaupungilta lupaa väylän sulkemiseen toistaiseksi. Työmaan pystytyksen aikana kulku Lahdensivuntieltä moottoritien toiselle puolelle ohjataan Paasikiventien sillan kautta.

-Normaalit liikennejärjestelyt palaavat, kun he saavat tukikohdan valmiiksi. Siihen menee varmaan vielä muutama päivä, mutta eiköhän se tämän viikon aikana valmistu, Dahlberg kertoo.

Toisaalta kiertoreitistä saattaa tulla pysyvämpikin ratkaisu, kun varsinaiset rakennustyöt katteella alkavat.

-Urakoitsija on ehdottamassa meille, että he saisivat käyttää sitä jatkossakin. Silloin se tarkoittaisi, että kiertotie jäisi voimaan. Laitamme uudet suunnitelman kaupungin nettisivuille heti, kun ne valmistuvat, Dahlberg lupaa.

Tällä viikolla katetyömaalla tehdään valmistelevia töitä. Pysäköinti Kaivokadun parkkipaikalla loppuu sunnuntaina 4. syyskuuta.

Ensi maanantaina alueella alkaa puiden kaataminen, joka kestää kolme-neljä päivää. Samalla suljetaan Eureninkadun rekkaparkkikaista sekä osittain Kaivokadun toinen kaista Turuntien ja Lukiokadun väliseltä jaksolta.

Puiden kaadon jälkeen Kaivokadun parkkipaikka on jälleen osittain käytössä. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic