Uutiset

Kati Rantsi järjesti yllätyksen Tavastia-areenassa

Elise-Järvenpään Kati Rantsi vei hiukan yllättäen naisten kolmiottelun, kun Hämeenlinnan Voimisteluseuran järjestämä ViDa Style Tournament jatkui lauantaina.

Vantaalainen Jouki Tikkanen, 18, jäi kakkoseksi Tavastia-areenassa käydyssä rytmisen voimistelun kisassa.

Rantsi keräsi yhteensä 45,917 pistettä, kakkonen Tikkanen 44,550 pinnaa ja kolmonen Elisen Iina Linna 43,683 pistettä.

– Ei ollut minun päiväni. Valmentaja sanoi, että näytin väsyneeltä pitkän kauden jälkeen. Tein pallossa ja keiloissa tiputuksen. Niissä molemmissa myös väline vierähti yli rajojen. Nauhassa sattui iso tiputus, Tikkanen summasi.

Tiivis kilpailukalenteri

Rekolan Raikasta edustava Tikkanen on ollut vuodesta 2011 rytmisen voimistelun maamme ykköstähti.

– Kevätkausi alkaa olla lopuillaan. Kahden viikon päästä osallistun vielä maailmancupin osakilpailuun Valko-Venäjän Minskissä. Maailmancup valmistaa hyvin MM-kisoihin ja niissä näkee oman tasonsa, kertoi Tikkanen.

– Elokuussa kilpailen maailmancupissa Bulgarian Minskissä ja syyskuussa on kisa Venäjän Kazanissa. MM-kisa on syyskuussa Turkin Izmirissä, jossa tavoitteenani on selvitä neliottelun finaaliin. Sinne pääsee 24 parasta voimistelijaa, Tikkanen sanoi.

Tikkanen ylsi viime vuonna uransa parhaaseen saavutukseen MM-kisoissa, joissa hän oli neliottelussa 28:s. Tikkanen oli parhaalla välineellä, vanteella, MM-kisan 20:s.

– Välinefinaaliin pääseminen ei ole vielä realismia. Viime kaudella jäin neliottelun finaalipaikasta vain muutaman kymmenyksen. Minun eläytyminen on kehittynyt ja olen esityksessä vapautuneempi. Myös hyppyni ovat parantuneet, kun olen saanut lisää voimaa, Tikkanen kertoi kehittymisestään.

– Olen voinut harjoitella täysillä, vain pientä vaivaa on ollut. Nyt on pientä kevätflunssaa, hän jatkoi.

Tähtäin Rion olympialaisissa

Tikkanen tietää lajin vaativuuden.

– Kokonaisuus on laaja. On niin paljon eri asioita harjoiteltavana. Toistoja on tehtävä lukematon määrä. Rytminen voimistelu on kiva, kaunis ja monipuolinen laji. Olen pienestä pitäen tykännyt keksiä uusia temppuja. Olen kehittänyt välineteknisiä liikkeitä, Tikkanen kertoi.

Tikkasen isoin tähtäin on Rion vuoden 2016 olympialaisissa.

– Sinne pääsee 20 parasta rytmisen voimistelijaa. Vuoden 2015 MM-kisoista olympialaisiin selviytyy 15 parasta. MM-kisoissa sijoille 16-30 sijoittuneet karsivat viidestä viimeisestä paikasta, Tikkanen selvitti.

Tikkanen aloitti jo keväällä ylioppilaskirjoitukset, kun hän kirjoitti hyvin arvosanoin äidinkielen ja lyhyen venäjän.

Virkkunen voimisteli kakkoseksi

HämVS:n Amanda Virkkunen, 12, onnistui hienosti 2001-syntyneiden kolmiottelussa, jossa hän oli kakkonen pistein 37,933. Amanda ylsi myös vanteen finaalissa kakkoseksi ja pallon välinefinaalissa kolmanneksi.

– Aamupäivä meni hyvin. Vanne oli ok, mutta pallofinaalissa tuli tyhmiä virheitä. Siinä tuli pientä sähläystä, sanoi Amanda.

Virkkunen asuu Pappilanniemessä.

– Minun suosikkivälineeni on keilat. Tykkään siitä välineenä ja minulla on siinä myös hyvä ohjelma, Pekolan kuutosluokkalainen jutteli.

– En ole varma, missä kilpailen seuraavaksi, mutta keväällä on kuitenkin vielä kisoja. Joulun alla kilpailin viimeksi Venäjällä, Virkkunen sanoi. (HäSa)

Asiasanat