Uutiset

Katja Karjalaiselle …urheilija-apuraha

Riihimäkeläistä Ratsastusseura Equusia edustavalle näkö- ja liikuntavammaiselle Katja Karjalaiselle on myönnetty 20 000 euron suuruinen apuraha.

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki myönsi kaikkiaan 76 kesälajien urheilijalle verottoman urheilija-apurahan. Yhteensä 960 000 euroa jaettiin urheilijoille, joista 53 edustaa olympialajeja, viisi ei-olympialajeja ja 18 paralympiaurheilua. Lisäksi Suomen Olympiakomitealle myönnettiin 75 500 jaettavaksi valmentajien apurahoina. Apurahat myönnetään veikkausvoittovaroista.

Kouluratsastaja Karjalainen on asettanut uuden tavoitteen Rioon paralympialaisiin vuonna 2016. Lontoon paralympialaisissa viime vuonna vapaaohjelmassa hopeamitalin tamma Rosiella saavuttanut Karjalainen ei halua etukäteen puhua mitalista.

– Olen tarkka ja tiedän mitä suoritukseltani haluan. Olen pystynyt venymään jokaisessa arvokisassa omaan ennätykseeni. En lupaa kultamitalia, mutta lupaan ratsastaa ennätysprosenttini ja aika näyttää, miten korkealle se Riossa riittää, mäntsäläläinen Karjalainen pohtii.

Urheilija-apurahan tarkoituksena on taata urheilijalle taloudellinen turva ammattimaista harjoittelua varten. Urheilijoille myönnettävää apurahaa on nostettu viime vuodesta. Aiemmin suuri apuraha oli 15 000 euroa ja pieni apuraha 7 500 euroa. Nyt suuri apuraha on 20 000 euroa ja pieni 10 000 euroa.

Apuraha-arvioinnissa otetaan huomioon lajin kansainvälinen arvostus ja vaativuus sekä kilpailuihin osallistuvien maiden määrä. Harkinnassa kiinnitetään huomiota myös urheilijan valmentautumisen kokonaisuuteen sekä uran pituuteen. Painopiste on nuorten lahjakkaiden urheilijoiden tukemisessa.

Esitykset apurahojen saajista tekee Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö. Verottomia urheilija-apurahoja on myönnetty vuodesta 1995 lähtien. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

2.4.2020