Uutiset

Katja Nurmesniemi HPK:n voiton pääarkkitehti

HPK paransi asemiaan jääkiekon naisten SM-sarjan keskikastissa lauantaina Metritiski-areenassa, kun se voitti vuoden viimeisessä kotiottelussaan kuortanelaisen Team Oriflamen maalein 3–1 (1–0, 2–1, 0–0). Voittonsa ansiosta HPK nousi taulukossa neljänneksi ja ohitti nimenomaan Kuortaneen.

SM-sarja pääsee joulutauolle kuitenkin vasta sunnuntaina. Kuortaneella on mahdollisuus maksaa kalavelkoja heti Kerholle, kun se saa hämeenlinnalaiset vieraakseen päivän otteluun.

Team Oriflame oli näyttävästi esillä naisten olympiajoukkueen valinnassa. Peräti kolme sen pelaajaa edustaa Suomea Sotshin olympialaisissa helmikuussa: maalivahti Eveliina Suonpää, puolustaja Anna Kilponen ja hyökkääjä Vilma Tanskanen.

Lauantaisen perusteella valintoja sopii jopa ihmetellä. HPK:lla oli nimittäin joka pelipaikalla tällä kertaa parempi pelaaja. Suonpäälle meni pari halpaa. Etenkin Essi Määtän voittomaali (2–0) toisen erän alussa meni täysin maalivahdin piikkiin. Kiekko lipsahti Suonpään räpylästä verkon perille.

– Ero tuli pitkälti maalivahtipelissä, myönsi myös HPK:n päävalmentaja Jarkko Julkunen.

Kerhon Kiira Laine torjui jälleen erittäin hyvin, vaikka Emilia Varpulan viimeistelemä Kuortaneen ainoa olisi ollut varmaan otettavissakin.

Nurmesniemi teki kaksi

HPK:n ja ottelun paras hyökkääjä oli puolestaan Katja Nurmesniemi. Hän teki hämeenlinnalaisten ensimmäisen ja kolmannen maalin.

Nurmesniemi vei HPK:n 1–0-johtoon avauserässä alivoimamaalillaan. Hän myös sinetöi toisessa erässä loppunumerot (3–1) vähän Riikka Norosen voittaman aloituksen jälkeen. Nurmesniemi latasi kiekon suoraan syötöstä, jonka hän sai Petra Herzigovalta.

– Hyvä, että joskus näinkin. Kiva saada onnistumisia vuoden loppuun. Ne nostavat itseluottamusta, Nurmesniemi selvitti.

Julkusen mielestä HPK oli ensimmäiset 10 minuuttia purjeessa, mutta sen jälkeen peli parani.

– Ei meillä ollut hätää lopussakaan, kun Kuortane pelasi kuudella kenttäpelaajalla meidän neljää vastaan, valmentaja tuumi.

Hänen mukaansa HPK aikoo repiä tärkeän voiton samoilla keinoin sunnuntaina Kuortaneella.

Sielläkin ovat tuomarit vastassa. Eivät he siellä kuitenkaan hirveästi enemmän vedä kotiinpäin kuin täällä meillä vieraille, Julkunen piikitteli. (HäSa)

 

 

Asiasanat