fbpx
Uutiset

Katkaisuasemilla vielä hiljaista

Jokakesäinen lieve-ilmiö, katkaisuhoitojen lisääntynyt tarve, ei vielä näy Hämeenlinnassa. Sairaanhoitaja Mikko Niinimäki Hämeenlinnan A-klinikkatoimesta sanoo, että suurimmat määrät sijoittunevat elokuulle. Kesälomat ovat monella alkoholin suurkuluttajalla vielä kesken.

-Määrät näkyvät meillä muutenkin hieman viipeellä. Yllättävää kyllä, helteet eivät ainakaan näytä lisänneen juomista, sillä asiakkaita on ollut tavallista vähemmän, sanoo Niinimäki.

Alkoholin liikakäyttäjät venyttävät avun hakemista sairaanhoitajan mukaan liian pitkälle. Kynnys hakeutua katkaisuun on korkealla, ja siihen liittyy myös häpeä.

Vapaapäiväänsä terassilla viettävien Laura Ruokojoen, Juha Suvisuon ja Ville Ahosen mielestä suomalaisten alkoholinkäytöstä on tehty liian suuri numero. Suurin osa osaa nauttia alkoholia kohtuudella, mutta keskustelua leimaavat silti suurkuluttajat.

Kolmikon mielestä juomiseen pitäisi kiinnittää huomiota lähinnä silloin, kun työn tekeminen vaarantuu.

-Kyllä työssäkäyväkin voi olla alkoholisti. Jos tietää rajansa ja pystyy toimimaan siitä huolimatta, niin eihän se kenellekään kuulu, sanoo Ruokojoki.

Ahosen mielestä viitteelliset juomasuositukset voi jättää omaan arvoonsa. Jokainen juo omien rajojensa mukaan.

-Jos aikuinen mies voi suositusten mukaan juoda six packin päivässä, on se ihan alakanttiin. Sellainenhan menee pelkästään janojuomana, huomauttaa Ahonen. (HäSa)

Menot