Uutiset

Katseet kääntyivät jo eteenpäin

HPK:n lentopallonaisten ensimmäinen kosketus maanosan kovimpaan lentopalloturnaukseen Mestarien liigaan jäi tällä erää kahden karsintaottelun ja kultaisen erän mittaiseksi, mutta Kerhon leirissä jaksettiin katsoa heti eteenpäin tappion hetkelläkin.

– Nyt meidän pitää keskittyä tiistain otteluun, sillä meillä on vastassa Vampula. Muuta vaihtoehtoa meillä ei ole. Tiistai näyttää, miten siinä onnistumme. Pelaamme kuitenkin mielestäni tällä hetkellä hyvää lentopalloa. Tämä oli meille hyvä testi, kun pystyimme pelaamaan vastustajan kanssa tasapäin. Heidän joukkueensa on täynnä ammattilaisia ja fyysisestikin eroa oli, mietti HPK:n italiainen päävalmentaja Luca Chiappini.

HPK:n tiistain ottelu LP Vampulaa vastaan on Suomen cupin puolivälierien toinen osaottelu. Kerho voitti ensimmäisen kohtaamisen Huittisissa 3–0. Kerho järjestää taas tammikuun lopussa Elenia-areenassa sekä miesten että naisten Suomen cupin neljän parhaan joukkueen lopputurnauksen. Viime kerralla Kerho ei päässyt kotihallissaan Suomen cupin voitosta taistelemaan, mutta tällä kerralla joukkueella on tarkoitus olla viikonlopun aikana järjestäjän sijaan muiden vastustaja.

– On ihan selvä asia, että haluamme päästä mukaan final fouriin. Sen jälkeen katsomme, mitä siellä tapahtuu, Chiappini suunnitteli.

Syytä masennukseen kerholaisilla ei toki olekaan, sillä joukkue pelasi 1357 katsojan edessä 3–0 (25–23, 25–16, 25–13) -voitossaan ajoittain erinomaista lentopalloa. Jatkopaikan ratkaisseen kultaisen erän valkovenäläinen vastustaja Minchanka Minsk vei nimiinsä 15–10.

– Olen tietysti pahoillani viimeisestä erästä, sillä pelasimme kolme ensimmäistä erää hyvää lentopalloa. Sitten jostain syystä lopetimme pelaamisen. Tyttöjen ei kuitenkaan tarvitse katua mitään, sillä joskus asiat vain menevät näin ja se on hyväksyttävä, vaikka lopputulos ei ollutkaan sellainen kuin halusimme, Chiappini sanoi.

Italialaisen mukaan kolmen voittoerän peli ei ollut Kerholle helppo, vaikka eränumerot olivatkin kahdessa jälkimmäisessä erässä selvät.

– Minsk ei pelannut välttämättä kovin hyvin, mutta se on kuitenkin hyvä joukkue. Olen tyytyväinen, miten pelasimme

Mestarien liiga oli hämeenlinnalaisille hyvä kokemus, eivätkä joukkueen eurocup-ottelut edes päättyneet lauantaina putoamiseen. Kerho nimittäin jatkaa pelejään tammikuussa CEV-cupissa kroatialaisen Mladost Zagrebin ja kotimaankentiltä Viestinä tutun LP Salon otteluparin voittajaa vastaan.

– Kokemus oli erinomainen. Meillä on kentällä pelaajia, jotka ovat 18- tai 19-vuotiaita. Heille tällaiset ottelut ovat erinomaisia, päävalmentajakin muistutti.

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic