fbpx
Uutiset

Katseet kohti parempaa

Hämeenlinnalaisen liigajääkiekkoilun syyskausi on ollut ankea. HPK on jämähtänyt liigan jumboksi. Kerho ei kuitenkaan taakseen katsele, vaan ajatukset on jo siirretty tulevaan koitokseen. Se on edessä heti lauantaina, kun Ritariareenaan tulee vieraaksi lappeenrantalainen SaiPa.

– Tappioita on tullut, mutta ei yhtä tappiota voi miettiä kuin maksimissaan kymmenen minuuttia pelin jälkeen. Pelejä on niin tiukkaan tahtiin, kertoo ensimmäistä liigakauttaan pelaava HPK:n laitahyökkääjä Waltteri Hopponen.

Hopponen, 19, teki ensimmäisen liigamaalinsa keskiviikkona Ritariareenassa. Maali oli laiha lohtu, sillä HPK hävisi Porin Ässille 3–2.

– En sitä maalia paljon ole mietiskellyt. Katseet on suunnattava eteenpäin. Haluan tehdä enemmän kuin sen yhden liigamaalin, Espoossa jääkiekko-oppinsa ammentanut Hopponen tiivistää.

Hän myöntää, että HPK on luottanut pelistä toiseen samankaltaiseen pelisysteemiin.

– Muutoksia siihen ei ole tullut. Meillä on kuitenkin tällä systeemillä mahdollisuudet mihin vain, jos pelaamme kolme ehjää erää. Joukkueen sisällä olemme tehneet liikaa virheitä. Jos niistä päästään, voimme voittaa kenet tahansa.

Hopponen vakuuttaa, että tappioista ja sarja-asetelmasta huolimatta HPK:n joukkueen ilmapiiri on säilynyt hyvänä.

– Meillä on kopissa positiivinen ilmapiiri. Kukaan ei ole siellä naama norsunvitulla, nuori mies ilmoittaa suorin sanoin.

HPK:n maalivahtivalmentajaa Kari Lehtosta voi luonnehtia pitkän linjan kerholaiseksi. Hän kuuluu hämeenlinnalaisen kiekkoilun 1966-ikäluokkaan, joka on tiivisti pitänyt yhtä juniorivuosien jälkeenkin. Leken “junnuporukka” lähtee toukokuussa fiilistelemään viisikymppisiä Prahaan.

Lehtonen myöntää, että Kerhon tilanne on nyt huolestuttava, kun voitot ovat joukkuetta turhan paljon kiertäneet.

– Sarjatilanne kertoo kaiken. Se ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että meidän kaikkien on painettava koko ajan täysillä. Emme aio luovuttaa, emmekä vielä ole menettäneet mitään. Töitä on tehtävä joka solulla joka pelissä ja joka vaihdossa.

Lehtonen sanoo, että HPK menee vaikeuksissaankin eteenpäin positiivisuuden kautta.

– Maailman helpoin tapa on ruokkia negatiivisutta. Meillä ei kuitenkaan ole muuta tietä kuin positiivisuus. Haluamme, että pelaajat pelaavat rohkeasti. Ei uitettua koiraa pidä uittaa lisää. Meillä on hyvä ilmapiiri ja hyvä henki ja niillä mennään, hän tuumaa.

HPK:n lauantainen kokoonpano selviää lauantaina. Vojtech Polak lienee kuitenkin taas mukana. Hän pääsi harjoittelemaan perjantaina.

– Jonkinlainen flunssa myllertää joukkueessa. Aika kapealla mennään, Lehtonen aprikoi. HäSa

Asiasanat

Menot