Uutiset

Katso maalikoostevideo - JYPin voittoputki kestää

Jyväskylän JYP on hallitseva Suomen jääkiekkomestari. Se on aloittanut tämänkin kauden liigan mestarin elkein – kahdeksan ottelua, seitsemän voittoa ja sarjan kärjessä jo 22 pisteellä.

HPK rimpuili tiistaina mestaria vastaan sen minkä pystyi ja mihin rahkeet riittivät. Ilman loukkaantuneita kärkisenttereitään Ville Viitaluomaa ja Arsi Piispasta pelannut Kerho laittoi JYPin ahtaalle, mutta hävisi niukasti 3–2 (1–2, 1–0, 1–0).

Pelin jälkeenkin käämit olivat vielä monella kuumana. Se johtui päätuomareista Jari-Pekka Pajulasta ja Jari Leppäalhosta, jotka ottivat vahvasti roolia reilu minuutti ennen loppua. Pajula tuomitsi HPK:lle joukkuerangaistuksen pelin viivyttämisestä. Maalivahti Mikko Tolvanen palasi hyökkäyspään siniviiva-aloituksen takia maalin suulle, eikä kenttäpelaaja tullut tarpeeksi ajoissa vaihtopenkille.

– Eihän se ollut pelin hengen mukainen tuomio. Eivät olleet linjassa kuitenkaan muutkaan tuomiot. Joku linja tuomareilla pitäisi olla, puuskahti HPK:n kokenut puolustaja Marko Tuulola, joka pelasi taas erinomaisesti ja teki myös HPK:n ensimmäisen maalin.

– Sitten 60 minuutin pelin jälkeen tuomari paikkaa ja antaa JYPille jäähyn. Me saimme huitomisjäähyjä. JYP niitä ei saanut, vaikka sen tyyliin kuuluu huitominen, Tuulola jatkoi selvästi suivaantuneena.

Tuomareiden päätä ei silitellyt Kerhon päävalmentaja Ari-Pekka Selinkään.

– Kuulemma tuomari oli meitä huomauttanut ensimmäisessä erässä pelin viivyttämisestä. Oli tuomarilla hyvä paikka taas näyttää lopussa omaa valtaansa, sanoi Selin, jonka mielestä erotuomarit 4 ja 24 (siis nämä tiistaiehtoon viheltäjät) eivät ilmeisesti myöskään tienneet niistä kauden sääntötulkinnoista, joita Timo Favorin kävi ennen liigakauden alkua kertomassa valmentajille.

Näihin kuului esimerkiksi estopeli ja vähän muutakin.

– Käsittämätöntä… Tai ei käsittämätöntä. Tätähän tämä on, Selin tuhahti.

Kerholla taas …vahva alku

HPK on aloittanut tällä kaudella joka kotiottelunsa väkevästi. Niin nytkin. Alkuun ei Viitaluoman ja Piispasen poissaoloa edes kunnolla huomannut, kun oranssipaidat antoivat palaa heti, kun Jyrki Louhen juhlahetki oli ohi. Tuulola ja Dan Spang veivät isännät kahden maalin karkumatkalle ja oikeastaan ihan ansaitusti. Spang teki muuten samaan syssyyn ensimmäisen maalinsa SM-liigassa.

JYP on kuitenkin niin kova porukka, ettei se pienistä hetkahda. Mikko Viitanen aloitti takaa-ajon jo erän lopulla ja Jari Jääskeläinen toi vieraat rinnalle toisessa erässä. Petr Hubacek niittasi voittomaalin Ramzi Abidin (0+2) ja Eric Perrinin (0+2) loistavasta alustuksesta reilu kahdeksan minuuttia ennen loppua.

Voittomaalinsa JYP teki ylivoimalla. Joukkueen valmentaja Jyrki Aho kehui ratkaisevan jäähyn tuottanutta Matias Myttystä. Selin oli ”samoilla linjoilla.” Hänenkin mielestään Myttynen aiheutti jäähyn HPK:n Teemu Rautiaiselle.

Kerholla oli lopussa vielä paikkansa tasoitukseenkin – ja vielä alivoimallakin. JYPin mainio maalivahti Tuomas Tarkki kuitenkin kesti oranssin rynnistyksen.

Kehua pitää myös Kerhon maalivahtia Mikko Tolvasta. Hän piti huolen siitä, että HPK pääsi kamppailemaan pisteestä viimeiseen sekuntiin saakka.

– Hyvällä joukkueelle hävisimme. Tällä hetkellä JYP on Suomen paras jääkiekkojoukkue. Tämä oli kova taistelu. Olen ylpeä joukkueen moraalista ja tason nostosta lauantain ottelusta, Selin tuumi.

HPK jatkaa liigaa perjantaina Lappeenrannassa SaiPaa vastaan. Seuraava kotiottelu on edessä lauantaina, kun Kärpät tulee vieraaksi Ritariareenaan. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic