Uutiset

Katso maalikoostevideo! Kerholle taistelupiste Jokereilta

Perjantai-illan jääkiekkonäytelmä ei voi juuri enää tiukemmaksi muodostua, mitä se HPK:n ja Jokereiden kohtaamisessa oli. Kiekollisesti taitavampi Jokerit hallitsi hienoisesti peliä, mutta aggressiivisesti taistellut kotijoukkue vei ottelun aina jatkoajalle asti, jossa ratkaisijaksi nousi Jokereiden Markus Nordlund. Näin kaksi pistettä matkasi narripaitojen mukana Helsinkiin, ja HPK sai taistelustaan palkinnoksi yhden sarjapisteen.

Ottelun ensimmäinen erä lupasi varsinaista ilotulista joukkueiden tehtyä reiluun kymmeneen minuuttiin kolme maalia. HPK:lta maalinteossa onnistuivat Johan Larsson ja Tuomas Vänttinen, Jokereiden maalista vastasi Ben Eaves. Vänttisen laitureina pelanneet Tuomas Santavuori ja Antti Miettinen saalistivat syöttöpisteet molempiin kotijoukkueen maaleihin.

Hurjavauhtisen alun jälkeen peli kuitenkin rauhoittui, ja seuraava maali nähtiin vasta ajassa 37.07, kun Jokereiden työsulkuvahvistus Erik Karlsson näytti, minkä takia hänet viime vuonna valittiin NHL:n parhaaksi puolustajaksi. Karlsson piti Kerho-viisikkoa pujottelukeppeinä, ja oman maalin takaa lähtenyt hyökkäys päättyi napakkaan rannelaukaukseen ohi Kerho-vahti Mika Järvisen.

Kolmannen erän lopulla HPK:n Ossi-Petteri Grönholm ja Antti Miettinen saivat peräkkäiset jäähyt, mutta uhrautuvasti pelannut alivoimaporukka selvitti tilanteen ilman takaiskuja.

Jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin vajaa minuutti, kun Jokereiden Teemu Pulkkinen tarjoili Nordlundille avopaikan, josta puolustajakolossi tälläsi ottelun ratkaisun.

Mykistävä Karlsson

Jokerit lauantain HIFK-kamppailun jälkeen hyvästelevä Karlsson oli jälleen kerran kaukalon kuningas. Välillä kuritonta korttelikiekkojunioria kiekollisilla tempuillaan muistuttava ruotsalainen on ollut iso piristysruiske SM-liigaan – muita työsulkupelaajia unohtamatta.

Jokereiden valmentaja Tomi Lämsä on päässyt seuraamaan aitiopaikalta Karlssonin otteita.

– Varmasti jokainen joukkue maailmassa hänet haluaisi joukkueeseensa. Hänen pelinsä hyökkäyssuuntaan, etenkin viivapelaaminen ylivoimalla, on huikeaa, ja haikein mielin hänestä luovutaan, Lämsä myönsi.

Jokerit ei ole kuitenkaan rakentanut joukkuetta ruotsalaistähden ympärille.

– Hän on ollut extra-pelaaja meillä, niinkuin muillakin joukkueilla on ollut extra-pelaajia. On ollut hieno työskennellä Erikin kanssa, ja tästä on ollut isoa oppia meille, Lämsä järkeili.

Piristynyt kakkosketju

Kotijoukkue on pitkin kautta ollut liikaa Ville Viitaluoman johtaman ykkösketjun tehojen varassa. Perjantaina ykkösketju vietti vapaapäivää tehojen suhteen, mutta taustalta nousi Vänttisen johtama kakkosketju vastaamaan maalinteosta. Kolmikon pelissä oli vauhtia, etenkin Miettisen luistin liikkui todella terävästi. Myös Santavuoren otteissa oli alkukauden peleissä nähtyä säkenöintiä.

Kerhon hyvä taistelu oli myös valmentaja Ari-Pekka Selinin mieleen.

– Peli oli kaiken kaikkiaan tasainen, vaikka kiekko olikin Jokereiden hallinnassa enemmän. Joukkue oli energinen, ja tappeli joka sentistä tänään. Ansaittiin se taistelupiste, Selin kertasi.

Jokeri-luotsi Lämsä jakoi Selinin mielipiteen tiukasta väännöstä.

– Tulimme erinomaisesti otteluun, mutta lataus purkautui turhiin jäähyihin. Muuten olen oikein tyytyväinen meidän ilmeestä, Lämsä kommentoi.

Yksi Lämsän tarkoittama tyhmä jäähy vihellettiin Jarkko Ruudulle, joka taklasi Ville Viitaluomaa päähän, ja Jokeri-hyökkääjä sai törkeydestä ansaitusti pelirangaistuksen.

20 tuntia seuraavaan peliin

HPK matkaa lauantai-aamuna lentokoneella Ouluun, jossa se kohtaa sarjataulukossa viidentenä olevan Kärpät. Kerho on sarjassa kuudentena, joten ottelusta on odotettavissa tasainen taisto tärkeistä pisteistä.

Perjantain peli pitää saada nopeasti pyyhittyä mielestä, sillä aloituskiekko putoaa Raksilassa kello 17.

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic