Uutiset

Katso maalikoostevideo! Tassut kipeinä voittoon

HPK:n kakkosketjun laitahyökkääjä Tuomas Vänttinen ontui tiistai-iltana Ritariareenan käytävillä. Velmu savolainen irvisteli pahan näköisesti, mutta jaksoi silti kommentoida tiedotusvälineille voitokasta HIFK-ottelua.

– Kyllä nyt ovat tassut kipeinä. Se oli kova peli, jossa tempo pysyi koko ajan hyvänä. HIFK tuli hyvällä sykkeellä, mutta onneksi saimme toisen maalin hyvään saumaan toisen erän lopussa, huokaili Vänttinen.

Vänttinen oli rajusti taistelleen Kerhon kovimpia raatajia. Mies ei totutusti pelännyt kolhuja, vaan urakoi sata lasissa myös ali- ja ylivoimapeleissä.

– Alivoimapelimme toimi erittäin hyvin, vaikka vastustaja pääsikin tekemään yhden maalin kahden miehen ylivoimalla. Järä (maalivahti Mika Järvinen) oli myös jälleen erittäin hyvä, Vänttinen muistutti.

Vänttinen tiesi, mitä tuleman pitää tiistain ottelussa.

– Tänä iltana oli ihan erilainen ottelu kuin tammikuun tasauksissa. HIFK oli vaihtanut valmentajaa ja tiesimme, ettei joukkueelta ainakaan yritystä puutu. Onneksi meikin saimme taisteluvireen päälle. Peli-ilmeemme alkaa olla sitä, mitä olemme jo pitempään hakeneet, Vänttinen sanoi.

Toisessa erässä alkoi tapahtua

HPK sai maalihanansa auki toisessa erässä. Jere Sallinen ohjasi 1–0-osuman HIFK:n veskarin Mika Norjan taakse, ja 2–0-maali oli Teemu Rautiaisen käsialaa.

Loppunumerot niittasi tyhjiin puolestaan Ville Viitaluoma päätöserän viimeisellä minuutilla.

HPK onnistui Hifkin kaadossa koko joukkueen voimalla. Maalivahti Mika Järvinen oli jälleen kerran loistava, mutta hyvin veskarinsa edessä puolustivat myös pakit Johan Larsson ja Juho Mielonen.

Ainakaan tiistaina puolustaja Dan Spangin siirtyminen Ruotsin Elitserieniin ei näkynyt Kerhon menossa, mutta jatkossa kokoonpano kaipaa lisää pelaajia.

HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin sai joukkueestaan paljon irti. Hän muistutti, että tulosta syntyy vain vauhdikkaalla pelillä.

– Joukkue on nyt hyvässä vireessä. Jalka liikkuu hyvin ja silloinhan on aina mahdollisuus voittaa.

– Tämä oli tasainen ja tiukka peli. Se oli myös kurinalaista, taistelevaa ja reilua jääkiekkoa. Me olimme piirun verran parempia ja onnekkaampia ja saimme viimeiselle minuutille happea tyhjiin tehdyllä maalilla, Selin muistutti.

Myös HIFK:n päävalmentaja Raimo Summanen piti ottelua tasokkaana kamppailuna.

– Meillä oli hyvä joukkue vastassa. Tiesimme myös sen etukäteen, ja olimme hyvin hereillä. Pelissä oli alussa vauhtia, mutta sitten meno tasoittui. HPK pystyi kuitenkin nostamaan tasoa, ja kamppailusta tuli lopulta laadukas ottelu, Summanen kuvaili.

Summanen kehui HPK:n liikettä.

– Meillä oli pelissä paljon hyvää. HPK pystyi kuitenkin liikuttamaan kiekkoa varsinkin hyökkäyspäässä erittäin hyvin, ja siihen on vaikea päästä käsiksi, Summanen myönsi.

HPK jatkaa SM-liigaa kohtaamalla perjantaina Rinkelinmäellä KalPan. (HäSa)

Asiasanat

Mainos