Uutiset

Katso video! HPK tahdon voimalla voittoon

Olihan vaihteeksi huikea jääkiekkoilta, jossa sattui ja tapahtui.

HPK:n vikkelä laitahyökkääjä Teemu Rautiainen, 21, ei uransa toista miesten play off -kamppailua varmasti unohda. Hän teki Kerholle kaksi maalia, mutta aiheutti viimeisille minuuteille omalle joukkueelleen painostavan piinan.

Rautiainen taklasi JYPin Darryl Boycea. Taklaus osui päähän ja Rautiainen sai 5+20 minuutin rangaistuksen ajassa 54.23.

Ylivoimallaan JYP nousi maalin päähän, kun Ossi Louhivaara survoi kiekon loisto-ottelun jälleen pelanneen Mika Järvisen taakse. Viimeiset neljä minuuttia hämeenlinnalaiset kuitenkin kestivät – tahdon ja armottoman taistelun ansiosta.

– Kaveri (Boyce) viivytti laukaustaan. Päätin yrittää taklata. Sitten näin tuomarin nostavan kätensä ja kaverin makaavan jäässä. Tiesin, että jäähyhän siitä tulee. Totta kai olisin voinut jättää taklaamattakin. Harmittaa, kun jouduin pelistä ulos, Rautiainen selvitti.

Rautiainen tunnetaan nimenomaan erinomaisesti liikkuvana taitopelaajana. Hän on vain 169 senttiä pitkä, mutta koostaan huolimatta peloton pelaaja. Nyt Teemun torppaus osui 183-senttiseen kanadalaiseen, joka on pelannut joskus NHL:ssäkin.

– Olihan tapahtumia. Ikinä ei ole minulla vastaavaa ollut. Koskaan aikaisemmin en ole ulos lentänyt, en edes junioriotteluissa.

Jos oli loppuhetkillä HPK kovilla, niin varmasti oli kotiyleisölläkin pulssi korkealla. Voi olla, että joku tarvitsi nitrojakin. Pelkkää painajaista viime hetket olivat tietysti myös Rautiaiselle itselleen.

– Menin koppiin ja kirosin pari kertaa – ja sitten suihkuun. Peliä en uskaltanut katsoa, jännitti niin perkeleesti, Rautiainen ynnäsi.

Taklaustilanne oli nopea, eikä sitä varmasti moni kunnolla edes nähnyt.

– Mielestäni en nostanut käsiä. Taklasin kropalla. En kyllä yhtään tajunnut, mihin taklaus osui.

Päähän osui

Valitettavasti se oli päähän kohdistunut taklaus, josta tulee tänä päivänä herkästi lisäsanktioita.

– Se otetaan vastaan, mitä sieltä tulee, Rautiainen tuumi.

Otteluvalvoja Rami Savolainen oli nähnyt tilanteen varmasti jo videoltakin.

– Kyllä taklaus osui leukaperiin. Tapaus on raportoitu eteenpäin päävideotuomarille (Kai Tervonen). Minä en lähde kommentoimaan mahdollista lisärangaistusta, Savolainen sanoi.

Ensi tiedon mukaan Boyce poti taklauksen jälkeen lievää aivotärähdystä.

Komea alku

HPK tuli peliin hyvin latautuneena ja todella terävästi. Mainiosti pelannut Juha Mielonen (1+1) täräytti HPK:n ensimmäisen jo reilun minuutin pelin jälkeen – hirmuinen lämäri ylänurkkaan. Toinen oli Rautiaisen käsialaa, eikä siinäkään kauan nokka tuhissut: 6.16 ja 2–0.

– Puhuimme ennen ottelua hyvän lähdön merkityksestä kotihallissa. Pystyimme nyt olemaan enemmän kiekollisena ja luomaan enemmän tilanteita kuin keskiviikkona, selvitti Rautiainen, jonka kolmannen erän alun maali oli varmasti se kaikkein tärkein.

Rautiainen hyökkäsi Arsi Piispasen johtamassa ketjussa, jonka laidalla viiletti Marko Luomala (0+2). Luomala oli yksi joukkueensa huiman taistelun ruumiillistumista – hieno ottelu häneltä.

Lopun taistelusta HPK:n alivoima ansaitsee Järvisen tavoin kymmenen pistettä ja papukaijamerkin. Siinä ei mustelmia pelätty, eikä mitään muutakaan.

– Tunnetta ja intohimoa oli nyt alusta loppuun. Hyvää lätkäviihdettä. Joukkue ilmoittautui mukaan tähän play off -sarjaan. Nyt valmistaudutaan lauantain Jyväskylän otteluun. Vastassa on varmasti entistä äkäisempi JYP, sanoi HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

JYPin Jyrki Aho ei ollut näkemäänsä tyytyväinen.

– Ei pelattu kovin hyvin. Pääsimme kuitenkin roikkumaan mukana. Sen jäähyn takia saimme vielä mahdollisuuden, mutta emme pystyneet sitä käyttämään. Emme onnistuneet tänään ja piste, Aho tiivisti. (HäSa)

 

 

Asiasanat