Uutiset

Katso video! Tasainen taisto kääntyi JYPille

– Äärettömän kovaa kamppailua, joka välillä muistutti vähän miekkailuakin.

Hämeenlinnan Pallokerhon päävalmentaja Ari-Pekka Selin kiteytti osuvasti omiensa ja Jyväskylän JYPin välisen SM-liigan ottelun. Rinkelinmäen tiistai-illassa saattoi jo aistia lähestyvät pudotuspelit, niin tarkkaan molemmat joukkueet omaa kenttäpuoliskoaan puolustivat. Panosta koitoksessa riittikin, sillä JYP taistelee vielä runkosarjan voitosta ja HPK paikasta kuuden joukossa.

– Kovalle joukkueelle hävisimme, mutta ei tämä mikään huikea jääkiekko-ottelu ollut. Kovaa vääntöä loppuun asti. Molemmilla oli omat paikkansa voittaa jo varsinaisella peliajalla. Ehkä nämä tasapisteet jotenkin tyydyttävät ottelun kuvaan nähden, Selin pohti.

Potkumaali hylättiin

HPK iski ainoan osumansa jo vajaan kahden minuutin pelin jälkeen, kun Ville Viitaluoma vapautti Jere Sallisen maalintekoon. Lukuisista paikoista huolimatta kotijoukkue ei enää sen jälkeen saanut kiekkoa vastustajan verkkoon.

Kerhon maalista kiekko sen sijaan kaivettiin varsinaisella peliajalla kahdesti. Ensimäisellä kerralla kyseessä oli kuitenkin selkeä potkumaali, joka hylättiin aiheesta myös JYPin päävalmentajan Jyrki Ahon mielestä.

– Hyvä, että tuomarit katsoivat tilanteen. Olisi ollut ikävää, jos siitä olisi tullut maali, Aho sanoi.

JYP ei hylätystä maalista masentunut, vaan iski tasoituksen vain pari minuuttia myöhemmin. Lopulta peli venyi voittomaalikilpailuun asti, jossa HPK:n yrityksistä ei onnistunut yksikään. JYPin sankareiksi nousivat kaikkiaan 32 kertaa torjunut maalivahti Tuomas Tarkki sekä rankkareissa kaksi pistettä joukkueelleen ratkaissut Antti Jaatinen.

Tappio turhautti

Myös HPK:n maalivahti Mika Järvinen pelasi jälleen loistavan ottelun. Koppeja hänelle kertyi 36, joista peräti 18 avauserässä. Edellisessä kotiottelussa Järvinen ei päästänyt varsinaisella peliajalla yhtään maalia ja tiistaina vain yhden, mutta se ei kummallakaan kerralla riittänyt voittoon.

– Totta kai se harmittaa, mutta joukkueena me pelaamme. Varmaan kaikkia harmittaa, että hävitään. Turhauttaahan se, mutta toisaalta taistelimme taas tosi hyvin. Sillä tavalla olen ylpeä äijistä, Järvinen pyöritteli.

Vaikka HPK:ta tiistainakin vaivasi tehottomuus, Järvinen ei ole siitä kovin huolissaan.

– Meillä on hyviä äijiä, ei se siitä ole kiinni. JYPiä vastaankin loimme tilanteita, mutta heidän maalivahtinsa pelasi hyvin, Järvinen arvioi.

Aarniolla vanha murtuma

Maanantaisesta tiedosta poiketen Kerhon kokoonpanosta löytyi myös Antti Aarnion nimi. Päävalmentaja Selinin mukaan Aarnion pelikunto tuli valmennuksellekin yllätyksenä.

– Meille kerrottiin maanantaina aamupäivällä, että Aarnion leuka on murtunut ja hän on useita viikkoja sivussa. Joku oli jo laittamassa häntä leikkauspöydälle. Kuvia kuitenkin pyöriteltiin monella spesialistilla, ja perjantaiaamuna tuli viesti, että siellä onkin jokin vanha murtuma ja 5-6 viikon sairausloma muuttui yhdeksi yöksi, Selin iloitsi.

HPK:n taistelu paikasta kuuden parhaan joukossa jatkuu perjantaina kotipelillä Lahden Pelicansia vastaan. (HäSa)

Lehdistötilaisuus

Asiasanat

Päivän lehti

1.4.2020