Uutiset

Katso video! Tunteet pinnassa Rinkelinmäellä

Lopputulos jäi sivuosaan HPK:n ja JYPin välisen neljännen puolivälieräottelun jälkeen. JYP sai sarjan keskiviikoksi kotihalliinsa katkolle Mikko Viitasen jatkoaikamaalilla, mutta lehdistötilaisuudessa huomio keskittyi toisen erätauon alun tapahtumiin.

HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli tuohtunut JYPin kakkosvalmentajan Marko Virtasen käytöksestä erätauon alussa.

– Jyrki Aho voisi mestarivalmentajana kertoa, mikä tarkoitus heillä oli lähettää ”poliisi” minun kimppuuni toisen erän jälkeen. Jos meinaat, että sellaista pelästyn, niin vähän kovemmissakin paikoissa on oltu. Hän tuli meidän puolellemme, uhkaili ja kävi päälle vaihtoaitioiden välissä. Ei se mitään, kyllä minulla kantti kestää, Selin jyrisi.

Jääkiekon SM-liigan otteluun nimeämä toinen otteluvalvoja Seppo Lindroos oli tilanteessa paikalla ja vahvisti asioiden menneen Selinin kertomuksen mukaan. Lindroos teki tapahtumista raportin SM-liigalle ja se menee jatkotutkimuksiin.

Jyrki Aho ei tilanteesta tiennyt, mutta yritti pyydellä kakkosmiehensä tempausta anteeksi kuultuaan sille otteluvalvojan vahvistuksen. Seliniä anteeksipyynnöt eivät kiinnostaneet.

HPK:n kapteenia Ville Viitaluomaa JYP-valmentajan käytös ihmetytti.

– En tiedä, onko JYPin valmennuksella sopimus katkolla, vai miksi hän tulee meidän puolellemme. Mielestäni ei ole reilun pelin henkeä, että heidän valmentajansa tulee kolmen sentin päähän meidän valmentajamme naamasta möllöttämään. Se ei ole tämän homman nimi, mutta kai heillä on omat säännöt, Viitaluoma piikitti.

Draamaa ja tunnetta

Itse ottelussa oli yli 4300 katsojalle reilusti nähtävää. Kummallakin joukkueella oli omat paikkansa tehdä voittomaali niin varsinaisella peliajalla kuin jatkoerässäkin. HPK pääsi pelaamaan jatkoerässä lähes kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan, mutta ei onnistunut maalinteossa. Lopulta JYPin Viitanen lopetti ottelun lyöntilaukauksellaan. Hän sai maaliinsa mainion syötön JYPin kapteenilta Eric Perriniltä.

– Tappio oli meille katkera. Taistelu oli fantastinen, kuten myös kotiyleisö. Kentällä tapahtuma oli erittäin hieno. Meille tarjoutui paikkamme ylivoimalle, mutta maali jäi tekemättä, Selin mietiskeli.

HPK:sta onnistuivat maalinteossa avauserässä Tuomas Vänttisen syötöstä kiekon maaliin laittanut Jere Sallinen ja kahdeksan sekuntia ennen toista erätaukoa 2–2:een pelin tasoittanut Viitaluoma. JYPin maalintekijät kolmen ensimmäisen erän aikana olivat Miika Lahti ja Petr Hubacek.

Surkea linja

Oman mausteensa maanantai-illan kiekkoviihteeseen toivat ottelun päätuomarit Hannu Henriksson ja Jari-Pekka Pajula. Kaksikko passitti miehiä jäähylle puolin ja toisin kovin heppoisin perustein. Välillä näytti siltä, että joukkueet olivat pudotuspelikiekossa hyvin kartalla, mutta tuomarikaksikko oli ihan eri pelissä. Kahdessa edellisessä HPK:n ja JYPin kamppailussa oikeutta jakoivat Jari Levonen ja Petri Lindqvist. Kaksikkoa oli maanantaina monta kertaa iso ikävä.

HPK on tiukan paikan edessä. Sen on voitettava kolme seuraavaa ottelua, jos se haluaa jatkaa kauttaan välierissä. Se tarkoittaa myös sitä, että Kerhon on voitettava JYP kaksi kertaa Jyväskylässä. Hallitsevalla suomenmestarilla on mahdollisuus panna ottelusarja pakettiin kotihallissaan keskiviikkona. (HäSa)

Asiasanat