Uutiset

Katuma on maineensa ansainnut

Kuvituskuva

Katuma on maineensa ansainnut ihan itse vuosikymmenien aikana ja ansaitsee tänäkin päivänä. Kiinteistövälittäjien on ilmoitettava potentiaallisille asunnonostajille rehellisesti Katumantien tositilanne, silloin ennen ja nyt. Muuten, jos he salaavat tämän hetkisten ongelmien luonteen joksikin muuksi, kuin se itse asiassa on. Salailu olsi peros.

Katuma -niminen tienpätkä on edelleenkin päihderiippuvaisten hallitsema levoton kerrostaloalue ja tarkoitan nyt Katumantien lyhyttä pätkää Kuusibaarista Harvialantielle.

Omistusasunnon tien varrelta hankkineita käy sääliksi,koska he ovat valintansa tehneet ja on ehkä vaikea päästä asunnostaan eroon, vaikka haluaisikin. Katuman kerrostaloihin vuokralle tietämättä tosiasioista tulleet, ovat vielä enemmän liemessä, koska eivät he voi tietää, että taloja lähes poikkeuksetta hallitsevat päihderiippuvaisten johtamat ”toimikunnat”.

Jos olet raitis ja tottunut aivan normaaliin, ulkopuoliseen elämään Hämeenlinnassa, on komento Katumalla yllätys ja painajaismainen tosiasia tänäänkin. Jos olet raitis, et juo etkä tupakoi toisten ”olohuoneissa”, olet ”toimikunnan” mielestä epäkelpo katumalaiseksi ja alkaa mafiatyyppinen painostus.

Olet homo, kun kirkas ei maistu tai juot muuta kuin kaljaa. Kommentti on, että homo se on ha hullikin.

Jos et möykkää keskiyön jälkeen kesäiltoina talon yhteisissä ulkotiloissa, olet ehdottomasti homo ja hullu. Luulet olevasi jotain erinomaista, kun kossu ei maistu,

Jos et pue sandaalien kanssa tummia pukusukkia, olet ehdottomasti homo ja ainakin hullu, jolle yhteinen muoti ei kelpaa. Koska valitat, rohkenet häiritä isännöitsijää ja poliisia melusta ja palohälyttimet käynnistävästä grillin tummanpuhuvasta häkäsavusta kahden aikaan aamuyöllä, olet ehdottomasti homo, joka pitää panna ojennukseen. Autonrenkaat saavat maistaa puukkoa ja samalla muotoillaan autosi kylkiin vauhtiraidat. Kun poliisi toteaa, että kostosta on kysymys, niin poliisi valehtelee eikä voi tietää, kun ei asu Katumalla. Homo sekin, sanoo kaikkitietävä pomo ja alkoholiriippuvainen toimikunnasta.

Jos päihderiippuvaiset vandalistit pakenevat renkaat puhkottuaan oman asuntonsa rappukäytävään todistajien läsnäollessa olet päihderiippuvaisten mielestä aivan kunnon katumalainen ja seutukunnan ehdoton nero ja sankari, et ainakaan homo ja hullu.

Entinen katumalainen

Hämeenlinna