Uutiset

Katuman imago

Me katumalaiset saimme 6.4.2006 pidetyssä asukasillassa kuulla, että Hämeenlinnan kaupungilla on aikomus nostaa Katuman imagoa saneeramalla yhden vuokratalon ja rakentamalla siihen parvekkeet niin, että niistä on myös näkymä Katumajärvelle, eli vuokratalon molemmilla sivuilla tulisi olemaan parvekkeet.

Rakennuksesta tulisi asuntomessukohde. Lisäksi tulisi opiskelijoille suunnattu suunnittelukilpailu alueen viihtyvyyden parantamiseksi.

Onhan se todella ihanaa, että jonkinlaista heräämistä on tapahtunut, mutta mietittäessä realistisesti alueen mahtavia mahdollisuuksia, ainoa todellinen imagoa kohottava vaihtoehto olisi, että homeiset ja vesivahinkoiset suuret vuokrakasarmit puretaan ja rakennetaan tilalle alueelle paremmin sopivaa esim. omistuspohjaista kevyempää talotyyppiä.

Ihmettelen, miten alueen imagon kohotukseen sopii, että kaupunki luovutti (myi tai vuokrasi) kaksi, heti koulun jälkeen ja melkein vastapäätä päiväkotia olevat Mansikkatien talonsa hoitokotiyritykselle, joka nyt asuttaa talot ilmeisesti mielenterveyspotilailla. Molemmissa taloissa paikkoja on yrityksen www-sivujen mukaan yhteensä reilut 80, eli Katuman asukaskannasta muodostavat nämä potilaat noin 10% mikä mielestäni on aivan liikaa näin pienelle alueelle.

Missään vaiheessa ei tästä ” imagon kohotuksesta” vaivauduttu asukkaita informoimaan. Hämeen Sanomissa kuitenkin oli viime vuonna kaupungin edustajan vakuutus, että alueelle ei tulisi kuin yksi potilastalo.

Miksi meille valehdellaan ja ei vaivauduta tiedottamaan meidän asuinviihtyvyyteemme oleellisesti vaikuttavista muutoksista asiallisesti ja miksi moinen vaivihkainen ja salaperäinen toiminta?

Tottakai onhan itsestään selvää, että Katuman koulukin on pakko lakkauttaa – eihän lapsia voisi pitääkään tällaisen laitoksen vieressä, jonka asukkaat vaikuttavat pelottavilta myös meistä aikuisista.

Seuraavaksi lähtee ilmeisesti päiväkoti, varmaankin niin imago- kuin turvallisuussyistä. Että kiitos vaan päättäjät, hienosti toimittu!

Lettutäti

Hämeenlinna

Päivän lehti

10.4.2020