Uutiset

Katuman ja Kankaantaan koulun lakkautus taas esillä

Hämeenlinna kaavailee kouluverkostonsa karsimista lakkauttamalla ensivaiheessa Kankaantaan ja Katuman koulut. Asiaa valmistellut ohjausryhmä julkisti maanantaina esityksensä, joka tulee poliittiseen päätöksentekoon kevään ja alkukesän kuluessa.

Katuman koulun toiminta ehdotetaan lakkautettavaksi kertaheitolla vuonna 2007. Kankaantaan koulu lakkautettaisiin luokka kerrallaan siten, että vuonna 2007 neljäs luokka siirtyisi Myllymäkeen, vuonna 2008 kolmas luokka ja 2009 1-2 -luokka.

Myöhemmin 2011 vuoden jälkeen liipaisimella saattaa olla myös Luolajan koulu ja yläkouluista lyseon koulu mutta näitä, samoin kuin kaikkia muitakin ehdotettuja toimia, tarkastellaan uudestaan vähintään kerran valtuustokaudessa.

Seudullinen työryhmä tekee toukokuussa esityksensä opetustoimen lähipalveluista. Siinä otetaan kantaa myös lukioihin. Hämeenlinnassa HYKin lukion tulevaisuus vaikuttaa edelleen epävarmalta.

Ohjausryhmän puheenjohtaja Jukka Jokinen perustelee karsintatoimia sillä, että oppilasmäärä kääntyy laskuun ensin alakouluissa ja sittemmin myös yläkouluissa ja lukioissa. Koska valtionosuudet tulevat oppilasmäärän mukaan, Hämeenlinnan koulutoimelta häviää vuoteen 2019 mennessä noin neljä miljoonaa euroa valtion rahaa.

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic