Uutiset

Kauhea kolossi kummittelee katteella

Hämeenlinnan valtuusto kokoontui 11.4.2011. Edellisestä kokouksesta 2,5 kuukautta. Esityslistalla 33 pykälää. Poissa Jarmo Kulmala (kok.) ja Markus Rimón (vihr.). Tilalla Jarmo Vainio ja Martti Töttölä.

Lisämääräraha moottoritien päälle aiheutti pulinaa, muttei niin paljon kuin olisi odottanut.

Tiukimmin lisärahoitusta vastaan harasivat taas Kirsi Ojansuu (vihr.) ja Kylli Kylliäinen (kd.). Heillä on asiasta kokemusta edellisestä valtuustosta. Ritva Oinonen (vas.) ei tuolloin ollut valtuustossa.

Argumentit ovat pysyneet samoina.

-Kauhea kolossi, joka vie asiakkaat muilta keskustan kaupoilta.

Tuttua on myös vihjailu siitä, että joku on saanut rahoitusta rakennusliikkeiltä, tässä tapauksessa NCC:ltä ja/tai YIT:ltä.

Toivoisi jo, että Kirsi Ojansuu sanoisi asian suoraan tai vaikenisi kokonaan, jos ei ole muuta näyttöä kuin netissä elävät salaliittoteoriat.

Ojansuulle yllättävä argumentti on se, että työmaa tuskin työllistää suomalaisia, vaan pikemminkin virolaisia rakentajia.

Mitä sitten, jos palkka-asiat ja työehdot ovat muuten kunnossa?

Työvoima-asioita päätoimenaan hoitava Tarja Vikman (sd.) ihmettelikin, pitääkö nyt olla muutaman virolaisen työpaikasta kateellinen.

-Turha myöskään puhua täydennysrakentamisesta, koska mikään firma ei ole antamassa siihen rahaa.

Moottoritien katteen vastustajien rivit harvenevat sitä mukaan, kun hankkeen toteutuminen käy todennäköisemmäksi.

Aikaisemmista vastustajista ainakin Terttu Mertanen (kok.), Jutta Äijälä (kok.) ja Antero Niemelä (ps.) olivat nyt vaihtaneet puolta.

Johannes Koskinen (sd.) sanoi, että tunnelihankinta olisi kannattanut perustella julkisesti jossain luottamuselimessä. Se on erittäin totta.

Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiö perutettiin. Sen tehtävänä on valmistella Sibeliuksen juhlavuotta 2015.

Säätiötä perustellaan sillä, että sitä kautta on helpompi saada yksityistä sponsorirahoitusta.

Kaupungin konserttitoiminta siirtyy Verkatehdas oy:ltä säätiön vastuulle jo ensi vuonna.

Tämä sai Paavo Raappanan (vihr.) kysymään, keskittyykö Verkatehdas sen jälkeen pelkkään pysäköinninvalvontaan.

Kaupunginjohtaja Tapani Hellstén vakuutti, että yhtiöllä riittää runsaasti töitä koko alueen yhteistoiminnassa, markkinoinnissa ja teknisissä palveluissa.

Kylli Kylliäinen hehkutti, että säätiö on hieno asia ja tuo mieleen Topeliuksen sanoittaman ja Sibeliuksen säveltämän biisin: ”En etsi valtaa loistoa, en kaipaa kultaakaan…”

Jopa Orimattilassa ja Forssassa kehui käyneensä Prabhakaran Ranjith Kumar (sd.). Hän kertoi tavanneensa tuhansia ihmisiä.

-Hämäläiset eivät ole hitaita, vaan lämpimiä ihmisiä, Ranji totesi.

-Mikä on sun ehdokasnumeros? kuului välihuuto.

Menot