Uutiset

Kaukaloon kaivataan intohimoa

HPK:lla on edessään viimeinen rutistus ennen jääkiekkoliigan reilun viikon mittaista joulutaukoa. Joukkue kohtaa keskiviikkona kotikaukalossaan Turun Palloseuran ja heti perään torstaina Espoossa Bluesin. Viimeisestä kuudesta ottelustaan joka toisen voittaneen Kerhon tavoitteena on päästä vihdoin voittoputkeen, jolla sarjan jumbojoukkue kohentelisi asemiaan myös sarjataulukossa.

– Olemme aiemminkin venyneet pitkiin putkiin. Viime kaudella olimme marraskuussa maajoukkuetauolla sarjassa kolmantena ja sitä edellisellä kaudella pääsimme pitkän voittoputken siivittämänä pelaamaan ihan oikeita play off -pelejäkin Kärppiä vastaan. Nyt meillä olisi hyvä tilaisuus taas uuteen putkeen, pohtii Viitakoski.

HPK ylsi viime perjantain Lukko-ottelussa yhteen kauden parhaista esityksistään. Seuraavana päivänä meno oli kuitenkin taas tuskaista KooKoon vieraana Kouvolassa.

– Kävimme läpi sitä esitystä maanantaina. Niin kuin RD (Lukon päävalmentaja Risto Dufva) sanoi Lukko-pelin jälkeen, olimme siinä pelissä intohimoisempi joukkue. Kouvolassa taas KooKoo oli alusta saakka intohimoisempi ja siitä syntyivät ratkaisut, Viitakoski muistuttaa.

TPS on kova vastustaja Kerholle. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa ja molemmissa peleissä on juhlinut Tepsi.

– Sarjan toisessa pelissämme syksyllä Turussa pystyimme aika hyvin vastaamaan TPS:n menoon, mutta toinen kohtaamisemme Hämeenlinnassa oli taas huonompi peli. Nyt lähdemme tavoittelemaan nälkäisinä voittoa, Viitakoski suunnittelee.

Viitakoski muistuttaa, ettei voittoisa peli vaadi Kerholta mitään ihmeitä.

– Kun tehdään vaan kovasti töitä, niin kyllä niitä maalejakin tulee. Meidän pitää kaivaa esiin se intohimo ja sitä kautta peli lähtee sujumaan, uskoo Viitakoski.

HPK:n puolustaja Santeri Saari odottelee Tepsi-ottelusta kovaa peliä.

– TPS on hyvä joukkue, jolla on riveissään tehokkaita pelaajia. Joukkue yrittää iskeä vahvan puolustuksensa kautta, Saari kuvailee.

Saari pelaa toista kauttaan Kerhossa. Helmikuun alussa HPK:oon siirtynyt kookas pakki ennätti pelata viime kaudella 13 ottelua.

– Tällä kaudella pelit eivät ole sujuneet ihan niin hyvin kuin viime keväänä. En tiedä mikä on vikana, mutta parempaan kyllä pitäisi pystyä, 26 ottelussa tehot 0+4 iskenyt Saari myöntää.

HPK:n riveistä torstain pelissä puuttuvat hyökkääjä Riku Hahl sekä puolustajat Joonas Lehtivuori ja Joni Tuulola.

Tuulola on 20-vuotiaiden MM-kisajoukkueen leirillä. TPS:n joukkueesta nuorten MM-joukkueen mukana ovat puolestaan Patrik Virta ja Miro Keskitalo.

Kerhon keskiviikkoisessa liigaottelussa ollaan jo joulumielellä. HPK, Hämeenlinnan Nuorkauppakamari ja Hämeenlinnan sosiaalitoimistot järjestävät Ritari-areenassa Joulupuu-lahjakeräyksen.

Kampanjalla kerätään joululahjoja Hämeenlinnan seudun alle 17-vuotiaille lapsille ja nuorille, joiden osoitetta ei ole joulupukilla. Lahjoja kerätään jäähallin eteläpäädyssä. Pukki toivoo, että lahjat jätetään keräyspisteen paketoimatta. HäSa

Asiasanat