Uutiset

Kauneimmat joululaulut tukevat vammaistyötä

Kauneimmat joululaulut alkavat soida kirkoissa jälleen joulukuun alussa.

Seurakunnat järjestävät ensimmäisen adventin ja loppiaisen välillä lähes 3 000 tilaisuutta, joihin suomalaiset kokoontuvat yhteen laulamaan rakkaimpia ja perinteisimpiä joululauluja. Suomen Lähetysseura on painattanut tilaisuuksia varten 75 000 lauluvihkoa, ja tilaisuuksissa kerätään kolehti Lähetysseuran ulkomaantyölle.

Tänä vuonna laulutilaisuuksien teemana on vammaistyö. Kolehtituloilla autetaan kehitysmaiden vammaisia lapsia: järjestetään kuntoutusta ja terveydenhoitoa, tuetaan erityisopetusta ja koulutetaan opettajia sekä edistetään vammaisten oikeuksien toteutumista.

Suomen Lähetysseura on yksi suurimpia kirkollisen vammaistyön toteuttajia maailmassa. Se toimii yli 30 maassa yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa.

Kauneimpien joululaulujen verkkosivuilta www.kauneimmatjoululaulut.fi löytyy kartta, johon seurakunnat voivat merkitä omat tilaisuutensa ja niiden pitopaikat. Lauluintoiset puolestaan voivat löytää sieltä itseään lähinnä olevan laulupaikan.

Verkkosivuilta löytyy myös tietoa suosituimpien joululaulujen taustoista. Siellä voi myös käydä äänestämässä omaa joululaulusuosikkiaan. (HäSa)

 

Asiasanat

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic