fbpx
Uutiset

Kauneimpia joululauluja voi laulaa myös kapakassa

Seurakuntahistoriaa kirjoitetaan Hattulassa uusiksi joulukuun 9. päivänä, kun uusi kappalainen Markku Antola bändeineen jalkautuu ravintola Wanhaan Apteekkiin laulattamaan perinteisiä, kauneimpia joululauluja.

Kappalaiselle itselleen kapakoissa laulaminen on arkipäivää. Hän on tehnyt sitä kolmessa aiemmassa työpaikassaan: Tampereella sekä Harjun että Pyynikin seurakunnassa ja Kylmäkoskella Akaan seurakunnassa.

-Vastaanotto on ollut varsin myönteistä aina. Mutta on ollut niitäkin, jotka pyörtävät askeleensa ovella ja lähtevät pois, kun huomaavat, että täällä lauletaan kauneimpia joululauluja, Antola toteaa nauraen.

Idea saa kuitenkin täystyrmäyksen ainakin kyseisen ravintolan baaritiskillä istuskelevalta, 29-vuotiaalta Lassilta, joka haluaa esiintyä etunimellään.

-Ei väki tule pubiin kuuntelemaan joululauluja, ei ainakaan perjantaina ja viikonloppuna. Viikolla ehkä. Hengelliset asiat eivät kuulu ravintolaan, niitä varten ihmiset voivat mennä kirkkoon. Ravintola on hauskanpitoa varten.

Läheisessä kaupassa asioinut rouva ei paheksu ajatusta.

-Tavoitetaanhan tällä niitä, jotka eivät menisi joululauluja kirkkoon kuuntelemaan. Itse menisin kuitenkin mieluummin kirkkoon, toteaa Kirsi Notko.

Kauneimpia joululauluja lauletaan ravintola Wanhassa Apteekissa Hattulan Parolassa torstaina 9.12. kello 20. (HäSa)

Menot