Uutiset

Kaupan simasta ei ole siman korvikkeeksi

Jos sima unohtui, kaupan hyllyltä ei kannata hakea apua ongelmaan. Hämeen Sanomien kahdeksanhenkinen testiryhmä maisteli kolmea simaa. Lopputulos oli yksimielinen. Yksikään sima ei ole simaa vaan ne ovat lähempänä kaupan siidereitä.

Testasimme Marlin, Helleforsin ja Vipin simat.

Mielipiteet kolmen siman välillä menivät ristiin. Seitsemän piti Marlin simaa parhaana vaihtoehtona, mutta yksi raatilainen oli sitä mieltä, että se maistuu vähiten aidolle simalle. Marlin hajusta raati oli vaihtelevaa mieltä. Toisista kotisima muistui mieleen, toisista taas haju oli vastenmielinen.

Vipin sima veti pisteet kotiin lasten mehuna, joka tuoksuu vahvasti mehukatilta ja omenamehulta. Maussa oli taas tuttu muumilimpsan maku ja raati olikin lähes yksimielinen siitä, että Vipin sima ei ole simaa nähnytkään.

Helleforsin sima maistui teolliselta. Maussa oli häivähdys myös väljähtynyttä ruotsalaista siideriä. Yhden raatilaisen mielestä Hellefors on parasta simaa, mitä kaupasta saa.

Lopputulos kaupan simoista oli yksimielinen. Simat kyllä sopivat janojuomaksi, mutta perinteiseen omatekoiseen simaan niitä ei voi verrata tuoksun eikä maun perusteella. (HäSa)

Päivän lehti

28.1.2020