fbpx
Uutiset

Kaupat loppiaisena auki vain Lahdessa

Lahtelaiset kaupat saavat pitää ovensa auki venäläisturisteille loppiaisperjantaina 6. tammikuuta.

Lahden kaupat saivat perjantaina Etelä-Suomen aluehallintovirastolta poikkeusluvan kaupankäyntiin pyhäpäivänä, mutta muiden Kanta- ja Päijät-Hämeen kuntien alueella kaupat eivät saa tuolloin palvella.

Hämeen kauppakamari oli anonut myös muiden kuntien kaupoille poikkeuslupaa aukioloon, mutta virasto hylkäsi hakemuksen. Kauppakamarin toimitusjohtajan Kirsi Aaltion mukaan poiikkeuslupapäätös ei ole tasapuolinen.

– Tasapuolisuuden nimissä sääntöjen ja niiden tulkintojen tulisi olla kaikille elinkeinonharjoittajille samat. Matkailu- ja palvelualan yrityksille on annettava yhtäläiset mahdollisuudet toimia kilpailukykyisesti kaikkialla Suomessa, Aaltio pahoittelee tiedotteessaan.

Vaalimaan raja-aseman kautta Suomeen arvellaan uuden vuoden ja loppiaisen tienoolla saapuvan lähes 50 000 venäläistä turistia.

Itä-Suomen lisäksi moni turisti löytää tiensä myös Hämeeseen. Hämeen kauppakamarin mukaan tax free -myynti venäläisille oli viime vuonna yksinomaan Päijät-Hämeessä noin kolme miljoonaa euroa. Tänä vuonna myynnin on arveltu kasvavan lähes kolmannekselle. (HäSa)

Menot