Uutiset

Kauppakamareissa väkeä ennätysmäärä

Kauppakamarien jäsenmäärä kasvoi viime vuonna neljän prosentin ennätysvauhtia ja on nyt historian suurin. Jäseniä 19 alueellisessa kauppakamarissa viime vuoden lopussa oli 17 911.

Hämeen kauppakamarin jäsenmäärä kasvoi viime vuonna yhdeksän prosenttia.

-Kasvumme taustalla on pitkäjänteinen työ, jota olemme tehneet Kanta- ja Päijät-Hämeessä toimivien yritysten hyväksi. Olemme keskittyneet vaikuttamaan asioihin, jotka parantavat yritysten kilpailukykyä ja alueen vetovoimaa, iloitsee Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Kirsi Aaltio.

Kauppakamariin liittymisen keskeisinä kriteereinä hän näkee yritysten kannalta merkittävät vaikuttamiskohteet ja laadukkaat palvelut.

-Edistämme yritysten toimintaa ja kasvua vaikuttamalla alueemme liikenne- ja kaavoitusasioihin, osaavan työvoiman saatavuuteen sekä julkisen palvelutuotannon kehittämiseen. Teemme yhteistyötä yritysten, kuntien, viranomaisten ja yhteiskunnan päättäjien kanssa. Tarjoamme yrityksille palveluita, kuten ajankohtaiskoulutusta ja neuvontaa.

Hämeen kauppakamari perusti viime vuonna kansainvälistymiskillan, jonka tavoitteena on vauhdittaa yritysten kansainvälistymistä. (HäSa)