Uutiset

Kauppakujan kerrostalohankkeen suunnittelu jatkuu Turengissa

Valitus ei enää jarruta kerrostalojen suunnittelua Turengin Kauppakujalle. Läheisen kerrostaloyhtiön tekemä valitus hylättiin Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa, eikä hallinto-oikeuden päätöksestä ole valitettu korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

-Nyt on varmistunut, että erikoissuunnittelua voidaan jatkaa. Pyrimme myös aloittamaan ennakkomarkkinoinnin toukokuun aikana, sanoo aluejohtaja Jarmo Lempiäinen Lemminkäinen talo oy:stä.

Kaksi taloa, 32 asuntoa
Yhtiö aikoo rakentaa kaksi asuinkerrostaloa osoitteeseen Kauppakuja 3. Hanke on nykyisen, vanhentuneeksi katsotun asemakaavan vastainen, ja siksi yhtiö haki kunnalta poikkeamislupaa. Janakkalan tekninen lautakunta myönsi luvan, mutta vastapäinen asuntoyhtiö valitti päätöksestä vuonna 2009.

Nyt kun poikkeamislupa on saanut lainvoiman, rakennusluvan saaminen kunnalta on Lempiäisen mukaan selvää.

Suunnitelmien mukaan tontille rakennetaan kaksi kolmikerroksista kerrostaloa, joihin kumpaankin tulee 16 asuntoa.

Poikkeamislupaa haettaessa yhtiön nimi oli vielä Palmberg-Urakoitsijat oy, joka oli Lemminkäinen-konsernin tytäryhtiö. Sittemmin Lemminkäinen on järjestellyt talonrakennusyhtiöitään uudelleen, ja nimeksi on tullut Lemminkäinen talo oy.

Lemminkäiselle toimisto Hämeenlinnaan
Lemminkäinen talo aikoo myös perustaa Hämeenlinnaan uuden toimiston, jonka nimeksi tulee Lemminkäinen talo Hämeenlinna. Toimiston johtoon tulee Jarmo Lempiäinen, ja toimiston alueeksi Hämeenlinna ja Riihimäki.

Aiemmin Lempiäinen työskenteli Palmberg-Urakoitsijoiden toimitusjohtajana Hyvinkäällä.

-Hämeenlinnan-toimistomme tulee Sibeliuksenkadun ja Palokunnankadun kulmaan, toiseen kerrokseen Rossoa vastapäätä. Tarkoitus on avata huhtikuun aikana, Lempiäinen kertoo. (HäSa)