Uutiset

Kauppareissu poiki uuden urheiluhallin Riihimäelle

SM-tasolla kartingia ajanut Suvi Kataja ja vuosia SM-liigassa sekä maajoukkueessa käsipalloa pelannut Ville Viljanen avasivat uuden liikuntahallin Riihimäelle elokuun alussa. Entiseen teollisuushalliin pikavauhdilla nousseelle yrittäjävetoiselle Palmu-areenalle on ollut kysyntää. Varsinkin kaupungin vahva laji käsipallo on potenut kroonista tilanpuutetta jo vuosikymmeniä.

– Riihimäellä on ainakin 400, ellei jopa 500 käsipallojunnua. Tilojen puute on jopa jarruttanut lajien harrastamista ja laajentumista, Viljanen tietää.

Uuden hallin lattia onmuovipinnoitteinen ja pääsali mitoiltaankin iso, joten se sopii erinomaisesti myös käsipalloilijoiden harjoittelupaikaksi. Käsipallossa tartunta-aineena käytettävä pihkakaan ei tartu lattiaan.

Pääsalin rinnalla on pienempi halli, joka Katajan mukaan jaetaan piakkoin kevyellä väliseinällä kahteen osaan.

– Toiminnallinen sali on jo nyt saanut paljon kiitosta, koska se soveltuu monenlaiseen harjoitteluun ja myös ryhmäliikuntaan, Kataja sanoo.

– Crossfit-tyyppinen harjoittelu on lisääntynyt joukkuelajien parissa. Enää ei treenata pelkästään raakaa voimaa salilla. Varsinkin nuorilla junioreilla on selvää, ettei voimaharjoittelu vielä voi olla kovin isossa roolissa, itsekin Dynamo Riihimäen käsipallojunioreita valmentava Viljanen muistuttaa.

Toinen puoli pienemmästä salista täyttyy junioripalloilijoista, isommista liikuntaryhmistä ja myöhäisemmässä vaiheessa mahdollisesti myös sulkapalloilijoista.

– Siihen mahtuu kolme täysimittaista sulkkiskenttää, Kataja laskee.

Liikuntakeskus ei unohda tärkeää asiakasryhmäänsä, lapsia.

– Yleensä liikuntaryhmät alkavat vasta 3–4-vuoden ikäisistä. Meillä nuorin ryhmä on 1–2-vuotiaat, sekin tarvittaessa joustaa tilanteen ja lapsen kehityksen mukaan, Kataja vihjaa.

Moni hyvä tarina käynnistyy sattumien kautta. Niin myös Palmu-areena, kun Kataja ja Viljanen kohtasivat sattumalta pari kertaa.

– Asuimme perheen kanssa vähän aikaa Suvilla vuokralla ja pyörittiin samassa pihapiirissä. Vähän myöhemmin Suvi tuli kaupungin liikuntatoimeen töihin ja minulle annettiin tehtäväksi tutustuttaa hänet uuteen työpaikkaan, Viljanen nauraa.

– Halli-idea lähti siitä, kun Ville haki välipalaa kaupasta. Kaupan vieressä oli tyhjä halli ja töihin palatessaan Ville kertoi, että sai juuri hyvän idean, Kataja muistelee. HäSa

Asiasanat