Uutiset

Kauppiaat päättivät tehdä Kauppiastalo Kiviluodon taas tunnetuksi

Yrittäjät kyllästyivät valitukseen Hämeenlinnan keskustan hiljaisuudesta.
Kati Haaja sisustusliike Pentikistä (vas), koordinaattori Marjo Salo, Katja Lehmusto ja Sanna Lehtonen hotelli Scandicista ovat tarmokkaita naisia, jotka aikovat saada kauppiastalo Kiviluodon kaikkien huulille. Kuva: Pekka Rautiainen
Kati Haaja sisustusliike Pentikistä (vas), koordinaattori Marjo Salo, Katja Lehmusto ja Sanna Lehtonen hotelli Scandicista ovat tarmokkaita naisia, jotka aikovat saada kauppiastalo Kiviluodon kaikkien huulille. Kuva: Pekka Rautiainen

Sisustustalo Lehmusto, sisustusliike Pentik ja hotelli Scandic Hämeenlinna City aloittavat yhteistyön jonka toivotaan tuovan lisää iloisia ilmeitä Hämeenlinnan keskustaan. Yrittäjät ovat kyllästyneet puheisiin hiljaisesta keskustasta ja kiihtyvällä vauhdilla katoavista kivijalkakaupoista.

Kauppiastalo Kiviluodon koordinaattori Marjo Salo uskoo hyvän palvelun tuovan yhä asiakkaita kivijalkakauppoihin. Jatkuva valitus ja synkistely eivät ainakaan auta.

– Sisustustalo Lehmusto on hyvä esimerkki menestyvästä kivijalkakaupasta. Se on toiminut Kauppiastalo Kiviluodon tiloissa jo 40 vuotta. Kovin monta yhtä pitkään kivijalassa toiminutta yksityistä huonekalukauppaa ei ole koko Suomessa, Salo kehaisee.

Kauppiastalon väki tempaisee yhdessä ensimmäisen kerran Pimeän kaupan iltana ensi viikolla. Silloin katetaan kolme pöytää viikoksi Scandicin terassille. Äänestyksessä valitaan kaunein pöytä. Seuraava tempaus on luvassa joulunavauksessa marraskuun lopussa.

Kaikki eivät tunne taloa

Marjo Salo ja Scandicin vuoropäällikkö Sanna Lehtonen, Katja Lehmusto ja Pentikin myyjä Kati Haaja ovat innoissaan yhteistyöstä. Yhdessä tehden saa paljon enemmän aikaan kuin yksin.

– Harva edes tuntee Kiviluodon taloa, vaikka tässä onkin käyty kauppaa 1900-luvun alusta lähtien. Toivottavasti saamme tehtyä kauppiastaloa niin tutuksi, että tunnuslauseemme ”Tavataan Kiviluodon kulmassa!” tulee ahkeraan käyttöön, naiset naurahtavat.

Kivitalon talo on poikkeuksellinen rakennus, sillä sen sielu oli Kiviluodoksi nimensä suomentanut Eufasyne Sten.

Kova bisnesnainen piti vuosikymmeniä kangaskauppaa Raatihuoneenkadun ja Kasarmikadun kulmauksessa. Aivan 1960-luvun alussa tontille rakennettiin Martti ja Marjatta Jaatisen suunnittelema kerrostalo, Kiviluodon talo, jonka sisätilat suunnitteli sisustusarkkitehti Antti Nurmesniemi.

Paljon mahdollisuuksia

Jo nyt Kiviluodon kauppiastalon ympärille on kehitelty kävely, jolle on annettu nimeksi Arkkitehtuuria ja taidetta Kiviluodon kulmassa ja kaupunkikeskustassa. Kävelyn aikana tutustutaan paitsi Kiviluodon taloon myös esimerkiksi Hämeenlinnan poikkeuksellisen hienoon kirkkoon. Ensimmäisiä kävelykierroksia aletaan tehdä marraskuun alusta lähtien.

Kiviluodon talo tarjoaa paljon mahdollisuuksia liike-elämän lisäksi vaikkapa kulttuurin saralla. Talossa ovat nimittäin asuneet taiteilija, professori Taisto Ahtola sekä hänen puolisonsa taiteilija Raakel Ahtola.

– Minä uskon ennen kaikkea yhteistyöhön. Ideoita erilaisiin tapahtumiin tulee varmasti vielä paljon. Pääasia kuitenkin olisi saada Hämeenlinnan keskustaan kerrankin positiivista pöhinää, Marjo Salo painottaa. HäSa

Päivän lehti

20.1.2020