Uutiset

Kauppinen nopein nuorten SM-rallissa

Samaan aikaan kun Hämeenlinnassa kilpailtiin rallin yleisen luokan SM-pisteistä, ajoivat nuoret ja naiset pisteistä Janakkalassa. SM-kisan lomassa myös ennen vuotta 1981 luokitellut historic-autot kilpailivat omista sarjapisteistään.

Kompakti neljän erikoiskokeen reitti kierteli Janakkalan ohella mm. Lammin, Hämeenkosken ja Tuuloksen tuntumassa.

Nuorten tuima kamppailu kulminoitui viimeiselle erikoiskokeelle. Kaksi edellistä osakilpailua talvella voittanut Nilsiän Janne Korhonen johti vain 2,3 sekunnin erolla Matias Kauppiseen. Korhonen teki kuitenkin päätöserikoiskokeella pienen ajovirheen. Virhearvion seurauksena Korhosen auto kaatui ja aikaa paloi yli kolme minuuttia. Näin voittoon ajoi Kauppinen.

-Kisa meni hienosti. Ykkönen ja kakkonen ajettiin niin kuin pitikin, siististi tietä pitkin. Kolmosella ajettiin vähän kovempaa ja saatiin Korhoselle painetta. Harmi, että meni hyvä kilpailu siihen, että Janne kaatoi. Olisi ollut hienompi ajamalla ratkaista se, Kauppinen mietti.

Tilanteita oli toki Kauppisellakin.

-Kolmosella kynnettiin silleen, että pajukko hakkasi kupeeseen, Kauppinen naureskeli.

Korhosen keskeytettyä kakkoseksi nousi sarjajohtaja Teemu Asunmaa.

-Alussa oli vähän arkuutta, en oikein uskaltanut mennä. Sitten ajo vapautui ja loppu tuli jo ihan kunnolla, alavutelainen tuumaili.

Naisten kisan ykkönen oli Jaana Hämäläinen. Kaikki kolme talvikisaa voittanut Jämsän Minna Lindroos keskeytti ulosajoon kisan kärjestä rallin kolmannella erikoiskokeella.

Rekola nopein?Historicissa

Historic-kilpailun puolella kovinta vauhtia pidettiin 1976-1981 ikäkauden suurimmassa luokassa. Siinä käytiin myös kaikkien tasaisin lähiseudun ajajien voittotaistelu. Riihimäen Arto Rekola teki rallin alussa pesäeroa lammilaiseen Jari Kankaanmäkeen. Kankaanmäki ajoi pohja-ajat kolmannelle ja neljännelle erikoiskokeelle, mutta Rekolan johto kesti. Eroa jäi 14 sekuntia.

-Ihan ehjä kisa. Mukavaa kun oli vastuskin pahimmasta päästä. Kankaanmäki on näillä kulmilla aina vaikea voitettava, Rekola myhäili.

-Koko kisan aikana ei ollut mitään stressiä. Taisi olla ensimmäinen kilpailu tällä autolla, ettei ollut edes pientä tekniikkamurhetta. Aina yleensä on ollut jotain pientä ja se vie vähän makua, Rekola jatkoi.

Kankaanmäki harmitteli tahmeaa alkulenkkiä.

-Ykkösellä olisi jääty Artolle joka tapauksessa. Kakkosella olisi varmaankin oltu aika samoissa, ellemme olisi saaneet edellä ajanut kiinni. Jouduimme sen takia ajamaan pölyssä, Kankaanmäki kertasi.

-Ainakin itsestä tuntui, ettei lujempaa enää pääse. Ehkä edellisen kisan kaato vielä kummittelee vähän. Kyllä tällä reitillä olisi pitänyt kovempaa päästä, Kankaanmäki myönsi.

Historicien jälkeen reitille lähetettiin vielä yli 100 kilpailijaparia. Yleisessä luokassa Turengin Heikki Lappalainen oli ylivoimainen yli minuutin voitolla Lammin Timo Hoppaniaan. A-junioreissa Lappalaisen tapaan Riihimäen Urheiluautoilijoita edustava Juha-Matti Auraneva vei voiton.

Päivän lehti

17.1.2020