Uutiset

Kaupungin äänet

Miten paljon voi ihmisillä pipo päätä kiristää? Tätä asiaa on pakko ihmetellä, kun on lukenut Hämeen Sanomien mielipidepalstaa. Ketä häiritsee Parkour, ketä skeittaus. Joku näkee järkyttävänä asiana kaupunkifestarit ja niihin liittyvän ehkä kovaäänisen musiikin, toinen taas kokee ylivoimaiseksi moottoriradalta silloin tällöin kuuluvat äänet. Viimeisimpänä eräs kirjoittaja jopa piti tänä kesänä suosioon noussutta trampoliinia ja sen käyttäjiä kammottavana melun lähteenä.

Voin paljastaa näille henkilöille seuraavaa: kaupunkielämään kuuluvat tietynlaiset elämän äänet ja asuinpaikkansa voivatkin hiljaisuudesta pitävät valita riittävän kaukaa maaseudulta omien mieltymystensä mukaan.

Omakotitalo järven rannalla keskikaupungilla ilman naapureita harvoin toteutuu.

Erilaiset nuorison harrastukset saattavat tuottaa tietysti melua ja häiriötä, joka äärimmäisyyksiin mennessään on toki tuomittavaa, mutta kaikkea normaalia harrastustoimintaa ei silti tarvitse pyrkiä kieltämään. Olisiko sitten parempi että loputkin nuorisosta istuisi kotona hiljaa tietokoneen ääressä

Eräässä vitsissä Hämeenlinnan sanotaan olevan maailman suurin valaistu hautausmaa, mutta tällaiseen suuntaan ei kaupunkia pitäisi kehittää, vaan pikemminkin tuottaa lisää tapahtumia ja aktiviteettejä luonnollisesti kaikkia osapuolia kuunnellen.

Janne Oksanen

Hämeenlinna

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic