Uutiset

Kaupungin herruus jäi ratkaisematta

Tätä oli odotettu pitkään.

Hämeenlinnan Härmä ja FC Hämeenlinna kohtasivat keskiviikkona ensimmäisen kerran miesten Kakkosessa ja edellisestä Hämeenlinnan paikallistaistostakin oli ehtinyt kulua jo 14 vuotta. Ottelu oli varsin viihdyttävä, mutta maalit jäivät Kaurialan illassa uupumaan.

Tunnelmasta tulos ei ainakaan ollut kiinni, sillä Kaurialaan oli saapunut 1068 katsojaa, mikä on Kakkosen mittakaavassa melkoisesti.

Kumpikin joukkue olisi kaivannut kipeästi lisäystä pistepotteihinsa, mutta lopulta tyytyminen molemmilla oli vain yhteen. Päävalmentaja eivät siis olleet tyytyväisiä ainakaan lopputulokseen.

– Olisimme ehdottomasti tarvinneet enemmän pisteitä. Mielestäni taistelimme kuitenkin tänään hyvin, kommentoi Härmän valmentaja Janne Hyökyvaara.

FC Hämeenlinna luotsi Tomi Uusitorppa oli Hyökyvaaraa synkemmillä mielin.

– Meidän tavoitteemme ovat ihan muualla kuin keskikastissa, joten pisteitä pitäisi alkaa ottaa enemmän. Olemme pelillisesti kaukana siitä, mitä haluaisin, Uusitorppa sanoi.

Hukattu rankkari

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta varsin varovainen ja hermostunut, kuten paikallispelissä melkein odottaa sopi.

Alkukankeuden jälkeen peli pysyi edelleen melko tasaisena, mutta FC Hämeenlinna jalka liikkui hiukan liukkaammin. Vaikein pideltävä Härmälle tuntui olevan Aleksi Latvanen, joka pakotti energisellä pelillään vastustajan rikkeisiin.

Ottelun jännittävin paikkakin syntyi, kun Latvanen kuljetti palloa rangaistusalueelle ja Härmän Ilkka Turunen kumosi hänet ruohikon pintaan.

Tilanteesta seurannutta rangaistuslaukausta asettui ampumaan Berat Grabovci, mutta veto osui tolppaan ja Härmän maalivahti Tommi Viik nappasi kimpoilevan pallon itselleen.

Rankkarin jälkeen mentiin hetki vauhdilla päästä päähän ja molempien joukkueiden kannattajat saivat huokailla hyvä tilanteita. Laukaukset suuntautuivat kuitenkin jatkuvasti maalin ohi.

– Tämä oli kiva tapahtuma, mutta maaleja olisi tietysti saanut tulla. Meidän maalivahdille menee kiitokset rangaistuspotkun selvittämisestä, Hyökyvaara sanoi.

Toinen jakso avonaisempi

FC Hämeenlinna tuli puoliajalta pirteästi ja pyöritti peliä Härmän maalilla. Tästä on osoituksena myös ottelun kulmatilasto, jonka FC Hämeenlinna voitti 16–2. Ottelun loppua kohden Härmä sai jälleen otetta pelitapahtumista.

– Pääsimme toisella jaksolla paremmin mukaan. Oikeastaan ottelussa olisi voinut käydä miten vaan, sillä toinen jakso oli avonaisempaa peliä. Otimme ihan hyvin keskikenttää haltuun ja tuntui jopa, että jaksoimme ehkä vastustajaa paremmin. Se on aika yllättävää, Hyökyvaara naureskeli.

FC Hämeenlinnalla on puolestaan edessä syöttelyharjoituksia.

– Erittäin hampaatonta peliä meiltä viimeisellä kolmanneksella. Harhasyöttöjä oli liikaa ja ensimmäiset kosketukset palloon huonoja, Uusitorppa analysoi omiensa tekemisiä.

Yhdellä pisteellä FC Hämeenlinna kohenteli kuitenkin asemiaan Kakkosen läntisen lohkon neljänneksi ja Härmäkin nousi pois putoajan paikalta. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic