fbpx
Uutiset

Kaupungin komein käymälä

Tuttu näkymä perjantai-iltana: nuoret ympäri Kanta-Hämettä ovat kokoontuneet kirkkopuistoon viettämään aikaa ystäviensä kanssa, kodin valvovan silmän ulkopuolella.

Yleensä ilta sujuu ilman suurempia häiriöitä, mitä nyt lähiasukkaat saattavat nukkua yönsä huonosti. Heidän kohdaltaan on kuitenkin muistettava, että kaupunkiasumiseen kuuluvat aina myös elämisen äänet, ja kaikilla on mahdollisuus valita asuinpaikkansa.

On kuitenkin yksi, joka ei kohtaloaan kaupungin keskipisteenä ole valinnut: Hämeenlinnan kirkko. Voidaan olla montaa mieltä siitä, kuuluuko kirkon piha juomispaikaksi, mutta yhteen asiaan voi kaikki varmasti yhtyä: yleinen vessa kirkko ei saa olla.

Kulmikas kustavilainen kirkko tarjoaa suojaisia paikkoja vapaasti päästellä mitä erilaisimpia eritteitä, ja yleensä jälki seuraavana aamuna, useimmiten jopa jonkun parin hääpäivänä, on sen mukaista.

Kun kaupunki aloittaa kirkon ympäristön perusparannuksen tulee myös kyseinen ongelma ottaa huomioon. Koska nuorilla on oikeus viettää aikaansa missä haluaa, tulee itse kirkon alue aidata.

Kirkkopuisto kuuluu pitää julkisena alueena, mutta Linnankadun ja Kirkkorinteen väliin jäävä alue tulisi pyhittää pelkästään tehtäväänsä. Näin ollen kirkko pysyisi pyhänä, lauantaiaamuisen häät arvonsa mukaisina, eikä nuortenkaan vapauteen viettää aikaa keskustassa puututtaisi.

Harri Karpén

kunnallisvaaliehdokas (kok.)

hallintotieteiden opiskelija

Hämeenlinna

Menot