Uutiset

Kaupungin tilinpäätöksessä kaunisteltiin totuutta

Tilinpäätösinfossa maaliskuun lopulla annettiin aivan liian myönteinen kuva Hämeenlinnan kaupungin toimintakatteen kasvusta viime vuonna. Talous- ja hallintojohtaja Ismo Uusitalo kertoi toimintakatteen vertailukelpoisen kasvun olleen 2,5 prosenttia, vaikka virallisen laskelman oikea luku on 5.

– Sain tietää virheestä viime maanantaina, kun Uusitalon porukka tuli siitä minulle kertomaan, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapio Vekka (kok.).

Toimintakatteen kasvun tavoite on 2 prosenttia ja sekä Vekka että kaupunginjohtaja Tapani Hellstén antoivat tiedotustilaisuudessa kuvan, että vaikka tavoitteeseen ei päästy, kehitys on käännettävissä parempaan.

– Joo, oltiin muka tyytyväisiä, myöntää Vekka.

Kahden ja puolen prosentin ero luvuissa johtuu kaupungin sisäisestä vuokralaskutuksesta. Virhe havaittiin tilinpäätöksen numerotarkastuksen yhteydessä. Uusitalo myönsi virheen kansalaisaktiivi Kari Ilkkalan sitä kysyessä.

”Ei tarvetta tiedottaa”

Kaupunki ei ole oikaissut virheellistä prosenttilukua, joka levisi tiedotusvälineiden kautta julkisuuteen.

– Koska se ei muita tilinpäätöksen lukuja muuta mitenkään, ei nähty tarpeelliseksi sitä julki tuoda. Yhdessä lauseessa viitataan vertailukelpoiseen kasvuun, ja se joudutaan sieltä tilinpäätöksen korjauksena poistamaan, sanoo Vekka.

Kaupungin johtoryhmä käsittelee möhläystä seminaarissaan ensi viikolla, ja korjaus tulee kaupunginhallituksen seuraavan kokouksen asialistalle.

Vekan mukaan kaupunkilaiset voivat luottaa siihen, että tilinpäätöksen muut luvut perustuvat todellisuuteen.

– Näin minulle on kerrottu, että muita virheitä sieltä ei ole löytynyt.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Keski-Häme nettisivuillaan. (HäSa)