Uutiset

Kaupunginhallitus ��änesti Ranteen valituksesta

Hämeenlinnan kaupunginhallitus kiistää Lulu Ranteen (ps.) Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen tekemän valituksen. Päätös syntyi äänin 7-2.

Perussuomalaiset Antero Niemelä ja Hanna Raita esittivät asian palauttamista valmisteluun. Sen sijaan Teija Arvidsson (kd.) ja Hannu Kärpänen (kesk.) äänestivät tyhjää.

Ranne valitti kaupunginvaltuuston kesäkuisesta päätöksestä, jolla hänet pidätettiin kaikista luottamustoimista vireillä olevan poliisitutkinnan ja mahdollisen oikeudenkäynnin ajaksi.

Taustalla on se, että kaupunginhallitus päätti huhtikuussa aloittaa kuntalain 5 luvun 40 pykälän mukaisen menettelyn Lulu Rannetta vastaan. Kyseinen pykälä koskee virheellistä toimintaa luottamustoimessa.

Ranteen on sanottu muun muassa vuotaneen luottamuksellisia tietoja ulkopuolisille ja menetelleen muutenkin luottamushenkilön velvollisuuksien vastaisesti. Kaupunki on myös tehnyt poliisille tutkintapyynnön Ranteen toiminnasta.

Lulu Ranne vaatii valituksessaan valtuuston päätöksen kumoamista ja korvausta menetetyistä luottamushenkilöpalkkioista.

Kaupunginhallitus käsitteli maanantaina myös iittalalaisen Simo Leivon valitusasian, joka koski samaa kaupunginvaltuuston päätöstä. Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti kiistää Leivon valituksen. HÄSA