Uutiset

Kaupunginhallitus palautti jäähallilainan valmisteluun

Jäähalliyhtiön pyyntö 1,3 miljoonan euron korottomasta lisälainasta ei mennyt läpihuutojuttuna Hämeenlinnan kaupunginhallituksessa, vaan asia palautui valmisteluun.
– Halusimme hieman tarkempia tietoja prosessin kulusta ja siitä miksi se on näin paljon viivästynyt, kertoi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapio Vekka (kok.) maanantaina.

Hämeenlinnan Jäähalli oy:n toimitusjohtaja Jorma Hassinen selvittää, että pääosin keväällä 2009 valmistuneen halliremontin ja lopulliset kustannukset ovat selvillä vasta nyt, koska halliyhtiö on käynyt pitkään neuvotteluja rakennuttajan kanssa aikataulustaan viivästyneestä hankkeesta ja sen kustannusten jakautumisesta.

Halliremontin hinnaksi arvioitiin alunperin noin 7 miljoonaa euroa. Todellisuudessa rahaa paloi runsaan miljoonan verran enemmän. Lisäksi valtionapu jäi 200 000 euroa arvioitua pienemmäksi.

Kevään 2009 naisten jääkiekon MM-kisat pelattiin Rinkelinmäen peruskorjatuissa halleissa. Osasyy alkuperäistä suurempiin kustannuksiin oli kahdelle kaupungille jaettavaksi aiottujen kisojen keskittäminen pelkästään Hämeenlinnaan. Sen vuoksi harjoitushalliin tehtiin suunniteltua suurempi remontti.
Halliyhtiön mukaan asiasta informoitiin kaupunginhallitusta ja rahoituksesta sovittiin, että lopullisten kustannusten selvittyä siitä tehdään esitys valtuustolle.

Laina-asia palaa kaupunginhallituksen käsittelyyn uudelleen jo lokakuun aikana.
Jos hallitus päätyy esittämään valtuustolle 10 vuoden korottoman lainan myöntämistä, liittyy siihen myös sitoumus halliyhtiölle vuosittain maksettavaan avustukseen, joka kattaa lainan lyhennykset.
Hämeenlinnan Jäähalli oy on kaupungin 88-prosenttisesti omistama yhtiö. (HäSa)

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic