Uutiset

Kaupunginhallitus pohtii Lammin pellonvuokrausta

Perunantutkimuslaitoksen pelloista käydään vielä keskustelua kaupungin byrokratiassa.

Kaupunginhallitus miettii, pitäisikö sen käyttää otto-oikeuttaan yhdyskuntalautakunnan päätöksen, joka koskee perunantutkimuslaitoksen käytöstä vapautuneiden peltojen vuokraamista Lammilla.

Yhdyskuntalautakunta päätti maanantaina yksimielisesti, että noin 30 hehtaarin peltoalueen vuokraus tulee kilpailuttaa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapio Vekka (kok.) sanoo, että pelloista on jo käyty kohdennettu tarjouskilpailu. Vekka on myös Kantolan Kiinteistöjen hallituksen puheenjohtaja.

Kantolan Kiinteistöt on kaupungin kiinteistöyhtiö. Se omistaa perunantutkimuslaitoksen rakennukset ja parin hehtaarin määräalan, jolla ne sijaitsevat.

Pellot kiinnostavat monia

Kantolan Kiinteistöjen toimitusjohtaja Raimo Ahtiainen kertoo, että tavoitteena on ollut kokonaisratkaisu, jolla saadaan rakennukset myydyiksi ja pellot vuokratuiksi.

-Kun Hämeen Sanomat kirjoitti joskus vuosi sitten, että perunantutkimuslaitos lopettaa toimintansa, meille tuli heti runsaasti, varmaan kymmenkunta yhteydenottoa peltojen vuokraamisesta. Rakennukset kiinnostivat harvempia.

Kantolan Kiinteistöt on käynyt neuvotteluja useiden tarjokkaiden kanssa.

-Ei ole kaupungin edun mukaista jättää rakennuksia tyhjilleen. Ne ovat hyvässä kunnossa, mutta paikka on sellainen, ettei se ole kiinnostanut monia tarjoajia.

-Lammin Laatuvihanneksen kanssa syntyi sopimus rakennusten kaupasta. Sen Kantolan Kiinteistöjen hallitus on hyväksynyt. Laatuvihannes teki vähintäänkin markkinahintaisen tarjouksen myös pelloista.

Vuokratarjous peltoalueesta on 500 euroa hehtaarilta vuodessa. Vuokrasopimusta kaavailtiin vähintään 10 vuodeksi.

Muut tarjoukset ehdollisia

Ahtiaisen mukaan myös rakennuksista on tullut muita tarjouksia, mutta ne ovat olleet ehdollisia, eikä ehtojen toteutuminen ole ollut mitenkään varmaa.

Hän muistuttaa, ettei peltojen vuokraaminen sinänsä kuulu Kantolan Kiinteistöille, koska pellot ovat suoraan kaupungin omistuksessa.

-Sen takia peltojen kanssa on oltu tekemisissä, että on yritetty kaupungille edullista kokonaisratkaisua, jossa rakennukset eivät jäisi tyhjilleen. (HäSa)