Uutiset

Kaupungininsinööri pääsi lapiohommiin

Kaupungininsinööri Markku Vasama pääsi tiistaina ulos toimistostaan lunta luomaan. Hämeenlinnan seudun Invalidit ry lahjoitti kunnallisteknisen insinööritoimiston johtajalle lapion muistutukseksi siitä, että katujen ja teiden on oltava kunnossa talvisinkin.

-Haluamme kannustaa kaikkia pitämään huolta siitä, että kaduilla on turvallista kulkea, yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittu Velimatti Setälä kertoi luovutustilaisuudessa.

Invalidijärjestöt kampanjoivat tänä talvena teiden kunnossapidon puolesta. Järjestöt haluavat muistuttaa, että esteetön ulkoympäristö on edellytys mahdollisuudelle elää itsenäistä ja omatoimista elämää.

Lumiset tai hiekoittamattomat kadut haittaavat kulkemista ja voivat olla hengenvaarallisiakin.

-Kaikkia kaatumisia ja onnettomuuksia ei voi estää, mutta olisi hyvä, että määrää saataisiin joka vuosi pienennettyä edes hieman, Setälä muistutti.

Rakennusvalvonta valvoo katuja

Lapiohommiin yhdistyksen toimiston edustalla Matti Alangon kadulla päässyt Markku Vasama oli kiitollinen siitä, että kaduista huolehtivia kaupungin työntekijöitä muistettiin.

-Olen otettu siitä, että tätä usein unohdettua työtäkin arvostetaan. On hienoa saada tunnustusta tekijöille, jotka ovat yötkin töissä, Vasama kiitteli.

Vasaman mukaan esteetöntä liikkumista ajatellaan yleensä vain uutta rakennettaessa. Ramppeja ja muita kulkemista helpottavia apuvälineitä on uusissa rakennuksissa jo kiitettävästi, mutta vanhoissa riittää vielä tehtävää.

Talven aikana kaupungin rakennusvalvonta seuraa katujen kuntoa. Hoitamattomat ja vaaralliset jalkakäytävät puhdistetaan tarvittaessa vaikka kaupungin konein.

– Lasku lähtee sitten sille, kenen vastuulla se osa kadusta on, Vasama muistuttaa. (HäSa)

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic