Uutiset

Kaupunginjohtaja Riihimäki-rallin suojelijaksi

Riihimäki-rallin pitkään historiaan liittyy erilaisia perinteitä, joista osaa noudatetaan myös toukokuussa ajettavassa SM-rallissa. Yksi perinteistä on se, että kaupunginjohtaja toimii kaupunkinsa nimikkorallin suojelijana. Kevään kisassa kunniatehtävää jatkaa Riihimäen uusi kaupunginjohtaja Sami Sulkko.

Riihimäen Urheiluautoilijat järjestää rallin jo 41. kerran. Ensimmäisen kerran Riihimäki-ralli ajettiin vuonna 1960, vaikka RiiUA syntyi vasta pari vuotta myöhemmin. RiiUA:n rallin perinteisiin on kuulunut se, että se on ajettu pääsääntöisesti talvella, ja silloin rallin nimi on aina ollut Riihimäki-ralli.

Pari kuukautta Riihimäen kaupunginjohtajana toiminut Sami Sulkko pääsee ensimmäisen kerran perehtymään lähietäisyydeltä ralliautoiluun. Punkaharjun kunnanjohtajana toimiessaan Sulkko tosin jo tutustui lajiin Toyotan uuden MM-rallitallin kuljettajaksi juuri nimetyn Juho Hännisen opastamana.

Sulkko otti ilolla vastaan kilpailunjohtaja Timo Rintakosken ja reittijohtaja Riku Bitterin esittämän pyynnön toimia SM-Riihimäki-rallin suojelijana.

– Lupaudun mielelläni suojelijaksi. Riihimäki-ralli on kaupungille tärkeä tapahtuma imagollisesti ja taloudellisesti, ja on kiinnostavaa seurata lähempää sen järjestelyjä. Toivotan jo tässä vaiheessa menestystä tapahtumalle – tehdään yhdessä hieno ralli, joka houkuttelee tänne yleisöä kauempaakin, summasi Sami Sulkko.

Kun kaupunginjohtaja kertoi ralliväelle, että ei ole ollut koskaan ralliauton kyydissä, niin asia luvattiin korjata mahdollisesti jo tulevan talven aikana.

Riihimäen Urheiluautoilijat viettää toukokuussa 55-vuotisjuhlia työn merkeissä järjestämällä SM-rallin. Ralli alkaa kolmella Hausjärvellä ajettavalla erikoiskokeella. Ennen Riihimäellä olevaa huoltotaukoa kilpailijat ajavat varuskunnan yleisöerikoiskokeen kahteen kertaan. SM-pisteiden lopullinen kohtalo päätetään kolmella Lopella ajattavalla EK:lla.

Ennen Riihimäki-ralli SM-rallisarjassa ajetaan kolme talviosakilpailua. Riihimäen jälkeen SM-pisteistä ajetaan vielä Kouvolassa, Uudessakaupungissa ja Tampereella. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic