Uutiset

Kaupunginorkesteri vie klassista musiikkia kouluihin

Hämeenlinnan kaupunginorkesteri kiertää tänä vuonna 12 koulussa viemisinään muun muassa Bachin orkesteriteoksia ja rap-kuosiin istutettua nykymusiikkia.

Koulukonserttisarja on Hämeenlinnan kulttuuritoimen tilaus, jonka tarkoituksena on tutustuttaa nuorisoa klassiseen musiikkiin ja kasvattaa uutta konserttiyleisöä.

-Aika coolia. Siis hienoa. Ei pitkästyttänyt yhtään, arvioivat Ahveniston yläkoulun oppilaat tiistaina konsertin jälkeen. Erityisen vaikuttuneita oppilaat olivat nuoren sellistilahjakkuuden Jaani Helanderin Bach-tulkinnasta sekä koulun oman oppilaan, Riku Länsimaan suorituksesta Tapio Tuomelan Rap-teoksen puhesolistina.

Kulttuuripalveluiden tilaajapäällikön Timo Koivun mukaan laitoskonsertteja on tarkoitus järjestää vuoteen 2013 saakka, mikäli ensimmäisen vuoden kokemukset osoittautuvat hyviksi. Koulujen lisäksi orkesterin on määrä vierailla muun muassa päiväkodeissa, vanhainkodeissa ja sairaaloissa.

Orkesterin intendentti Markku Jokinen on tyytyväinen laitoskonserttien sarjaan.

-Näiden ansiosta orkesterin esiintymisten määrä kasvaa noin kahteenkymmeneen per vuosi, mikä on aivan historiallista, hän sanoo. (HäSa)