Uutiset

Kaupunginorkesterin ja Huba Hollóköin yhteistyö päättyi

Hämeenlinnan kaupunginorkesterin konserteissa johtavat jälleen vierailevat kapellimestarit. Yhteistyö orkesteria pari vuotta johtaneen unkarilaisen Huba Hollóköin kanssa päättyi alkuvuodesta.

Orkesterin intendentin Markku Jokisen mukaan ratkaisuun päädyttiin, koska Hollóköin suuret visiot ja orkesterin resurssit eivät kohdanneet. Esimerkiksi viime vuodelle suunnitellut iso oopperaproduktio ja Unkarin-matka jouduttiin perumaan, ja peruutukset herättivät närää orkesterin yhteistyökumppaneissa.

-Huballa oli liian suuria visioita siihen nähden, mihin orkesterilla on varaa, Jokinen perustelee.

Hän huomauttaa, etteivät välit Hollóköihin ole kuitenkaan katkenneet. Hollóköi on myös viulisti, ja hän soittaa kaupunginorkesterin riveissä esimerkiksi toukokuisissa koulukonserteissa.

Toistaiseksi, kuten tiistai-iltana Palokunnantalossa, orkesteria johtavat vierailevat kapellimestarit. Tiistaisen Jousien juhlaa -konsertin johtaa virolainen Mikk Murdvee, joka myös soittaa konsertin viulusolistina.

Tänä vuonna luvassa on säännöllisiä kuukausikonsertteja ja esiintymisiä kouluissa ja vanhainkodeissa. Yhteensä konsertteja on noin kaksikymmentä.

-Se on näillä resursseilla maksimi, Jokinen sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic