Uutiset

Kaupunki aikoo purkaa Katajisto-sopimukset

Hämeenlinnan kaupunki päätymässä Katajiston Kartanoa koskevien sopimustensa purkamiseen.

Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina Katajiston tilannetta. Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo esittää, että kauppa rakennuksista ja irtaimistosta puretaan ja maanvuokrasopimus irtisanotaan huhtikuun loppuun mennessä.

Kaupunki myi Aulangon leirintäalueen rakennukset ja vuokrasi maapohjan 50 vuodeksi yrittäjä Taisto Hokkaselle vuoden 2002 lokakuussa. Tuolloin kaupan ehdoksi asetettiin yhdessä sovitun rakennusten korjaussuunnitelman toteutuminen. Sovittujen töiden piti olla valmiina viimeistään vuoden 2009 loppuun mennessä.

Korjausaikataulu on pettänyt, eikä sitä ole onnistuttu kirimään kiinni. Osa sopimukseen kuuluneista rakennuksista on edelleen kokonaan korjaamatta.

Kaupunki katsoo korjausten laiminlyönnin riittävän sopimusten purkuperusteeksi. Kaupunki on kuitenkin valmis neuvottelemaan toiminnan jatkamisesta tämän vuoden turistikauden yli.

Oman lisänsä tilanteeseen tuo se, että velkojaan perivä pankki on pannut vireille ulosmittauksen ja sen tapahduttua esittää omaisuuden realisointia pakkohuutokaupalla. (HäSa)

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic