Uutiset

Kaupunki etsii uusia päivähoitoyrittäjiä

Hämeenlinnassa yritetään löytää lisää yksityisiä päivähoitoyrittäjiä. Lasten ja nuorten lautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan huomenna tiistaina.

Tilaajajohtaja Seija Mäkinen kertoo, että toiveena on pystyä reagoimaan hoitopaikkojen kysyntään nopeasti.

-Kysyntä on niin suurta, ettei kaupunki pysy rakentamisessa perässä. Yksityinen yrittäjä voi toimia nopeammin, hän sanoo.


Rääpiälä tarvitaan tilapäiskäyttöön

Rauhanyhdistys rakennuttaa parhaillaan päiväkotikäyttöön sopivia tiloja kaupungin itäpuolelle Ruununmyllyn alueelle. Länsipuolella taas Rääpiälän kiinteistö on tarkoitus ottaa määräaikaisesti päiväkotikäyttöön jo vuoden vaihteessa.

Mäkinen esittää lasten ja nuorten lautakunnalle, että näitä molempia tiloja tarjottaisiin ensisijaisesti yksityisille päivähoidon tuottajille.

Rääpiälässä tosin yrittäjän löytämistä saattaa hankaloittaa se, että rakennusta voidaan käyttää päiväkotina vain tilapäisesti noin puolentoista vuoden ajan.

-Se on terve rakennus, mutta vanha ja päiväkotikäyttöön vähän sokkeloinen ja hankala. Se kuitenkin tarvitaan, sillä se on kaupungin länsipuolella ainoa tila, joka saadaan nopeasti käyttöön, Mäkinen kertoo.

Tarkoitus on tarjota myös kantakaupungin päiväkotirakentamiseen soveltuvia tontteja yksityisille yrittäjille. Läntisellä alueella mahdollisia päiväkotitontteja on kaksi, Nummen koulun ja Voutilakeskuksen viereiset tontit, itäisellä alueella taas yksi Tarvasmäessä.

Hämeenlinnassa tavoitteeksi on asetettu yksityisen päivähoidon lisääminen kaupungin oman palvelutuotannon rinnalla. Tällä hetkellä yksityisen päivähoidon osuus on noin 10 prosenttia varhaiskasvatuspalveluista, ja tavoitteena on nostaa sen osuus 20 prosenttiin.

Tarkoitus on selvittää palvelusetelin käyttöönottoa päivähoidossa. Lisäksi linjataan, että perhepäivähoidossa painopistettä siirretään vähitellen myös yksityisen palvelutuotannon suuntaan.

Hämeenlinnassa toimii kolme yksityistä päiväkotia eli Aurinkokumpu, Enkkula ja Jaarlin Päiväkodit. (HäSa)