Uutiset

Kaupunki haluaa tuotteistaa kaikki palvelunsa

Kuvituskuva

Hämeenlinnan palvelu- ja hankintastrategian luonnoksen mukaan kaupunki perustaa lähivuosina useita uusia liikelaitoksia. Tavoitteena on, että esimerkiksi ikäihmisten palvelut ja varhaiskasvatus tuotetaan liikelaitoksessa vuonna 2012.

Strategialuonnoksen mukaan kaikki kaupungin palvelut tuotteistetaan vuoteen 2012 mennessä. Silloin myös niiden hinta tiedetään. Tavoitteena on kustannustehokas malli, jossa aikaisempaa isompi osa palveluista tulee yksityisiltä markkinoilta.

Kaupunginjohtaja Tapani Hellsténin mukaan palvelunsaajan kannalta tuskin on merkityksellistä, mikä taho sen tuottaa, jos palvelu on toimiva ja laadukas.

Sisäiset liikelaitokset eivät kilpaile ulkoisilla markkinoilla, mutta esimerkiksi Tekmelle ja Linnan Aterialle tulee mahdollisuus kilpailla avoimilla markkinoilla.

Tekme vastaa kaupungin kiinteistö- ja siivouspalveluista, jotka aiotaan kilpailuttaa vuonna 2013. Linnan Ateria yhtiöitetään ensi vuonna. Samalla kaupungin ateriapalvelut kilpailutetaan.

Palvelu- ja hankintastrategia sisältää paljon uudistusesityksiä. Siitä toivotaan nyt avointa ja laajaa keskustelua.

Kaupungin henkilöstölle strategiasta tiedotettiin torstaina aamupäivällä. Perjantaina luonnos tulee kaupungin nettisivuille kaupunkilaisten ja vaikka muidenkin kommentointia varten.

Strategian sisällöstä päättää kaupunginvaltuusto kesäkuun puolivälissä. (HäSa)

Lisää aiheesta perjantain Hämeen Sanomissa.

Päivän lehti

30.5.2020