Uutiset

Kaupunki maksaa Aulangon Heikkilän korkoja

Hämeenlinnan kaupunki on korvannut Aulangon Lomahuvilat Oy:lle hieman päälle 502 000 euroa etuosto-oikeuden käyttämisestä aiheutuneita kustannuksia. Kaupunki käytti osto-oikeuttaan Aulangon-Heikkilän tilaan, jonka Aulangon Lomahuvilat osti Karjaväen Lomaliitolta kesäkuussa 2002.

Puolen miljoonan summa koostuu pääosin kauppahinnasta, mutta mukana on myös korkokustannuksia, joita Aulangon Lomahuvilat Oy:lle on aiheutunut kiinteistökaupasta. Kauppahinta vuonna 2002 oli 471 000 euroa.

Aulangon Lomahuvilat haki alunperin kaupungilta lähes 638 000 euron korvauksia sivun suun menneistä kaupoista, mutta kaupunki ei hyväksynyt vaatimusta kokonaisuudessaan.

Kaupunki ei korvaa kiinteistön hallinnasta ja hoidosta laskutettuja kustannuksia, koska katsoo ostajan saaneen omaisuudesta enemmän hyötyä kuin siitä on aiheutunut kustannuksia.

Etuosto-oikeuden käyttämistä ratkottiin ensin Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa ja sitten korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Molemmat hylkäsivät etuosto-oikeuden käyttämistä koskeneen valituksen.

Edelleen kaupungilla on maksamatta hieman yli 50 000 euroa kauppahinnan osasuoritusta. Se on tarkoitus korvata Aulangon-Heikkilän ensimmäiselle ostajalle siinä vaiheessa, kun kaikki kiinteistöä koskevat asiakirjat ovat kaupungin hallussa. (HäSa)

Päivän lehti

7.8.2020