Uutiset

Kaupunki on hyvä paikka olla ja elää

…siellä ei vaan kukaan muu saisi olla ja elää

Viime viikkoina on saanut lukea tältäkin palstalla harmistuneiden kaupunkilaisten mielipiteitä kaupungin aiheuttamasta melusaasteesta.

Moottorirata pilaa valmistumisjuhlat ja viikonloppuina nuoriso häiritsee keskustassa asuvien unta. On täysin ymmärrettävää että jokaisella on oikeus rauhaan ja hiljaisuuteen kotonaan, mutta olisiko liikaa vaadittu että muistamme että tämä on kuitenkin kaupunki missä elämme?

Tuntuu vaikealta ymmärtää, että moottoriradan läheisyydessä asuville tulee ikään kuin yllätyksenä, että siellä ajetaan toisinaan kilpaa. Siis moottoriradalla?

Tai että ikään kuin se olisi täysin yllättävää, että nuoriso viettää iltaa keskustan baareissa. Jokainen voi asuinpaikkaa valitessaan miettiä, mitä haluaa ja vaatii asuinpaikaltaan. Tästä kaupungista löytyy myös aivan varmasti tyystin hiljaisia kaupunginosia. Ettei vaan olisi niin että halutaan ”vaatimattomasti” kaikki? Hyvä sijainti mutta hiljainen ympäristö.

Keskusta on hieno paikka asua, kunhan vaan kaikki muut pysyvät sieltä poissa.

Itse en ole moottoriradalla käynyt viiteentoista vuoteen, mutta viime sunnuntaina menin. En ole moottoriurheilun erityinen ystävä, mutta viihdyin sateesta huolimatta. Tunnelma oli hyvä, tapahtuma hyvin järjestetty ja kaikki tuntuivat viihtyvän.

Itsekseni mietin kuinka erityisessä asemassa me hämeenlinnalaiset olemme kun meillä on näin upea moottorirata. Kansainvälisesti huippuarvostettuja Häkkistä ja Saloa ei ole aivan helppo houkutella samoihin ratakisoihin, joten voidaan katsoa kyseessä olleen vähintäänkin kansallisesti merkittävän tapahtuman joka toi rutkasti uutisarvoa Hämeenlinnalle.

Tyytyväinenhän tässä pitäisi olla! Itse muuten asun noin 300 metrin päässä moottoriradasta eikä ainakaan minun asuntooni kuulunut moottoriradalta yhtään mitään. Tuuli oli varmaan suotuisa?

Perjantai-iltana taas kun katselin poliisin, luvalla sanoen, surkuhupaisaa ratsiaa Sibeliuksenmäessä keskustan ajokiellon valvomiseksi, ymmärsin lopulta miksi poliisin voimavarat kaupungin huumeongelman, ryöstöjen ja pahoinpitelyiden kitkemiseksi ovat niin vähissä. Resurssit on varattu näköjään tärkeämpiin juttuihin.

Ottaen huomioon että muualla maata Hämeenlinnaa kuvaillaan suurinpiirtein Suomen suurimmaksi valaistuksi hautausmaaksi, ei voi kun hämmästellä tarvetta valittaa sitä hämmästyttävää tosiasiaa, että kaupungistamme lähtee normaalia kaupunkielämän ääntä.

Ettei tässä nyt jo pikkuisen liioiteltaisi?

Hämeenlinna

Mainos