Uutiset

Kaupunki sai Rengon koulusta liian kalliit urakkatarjoukset

Rengon Kirkonseudun koulun remontin alkamisesta ei ole vielä tietoa. Kilpailutuksessa saadut tarjoukset ylittivät kustannusarvion. Lisäksi Hämeenlinna ei ole vieläkään saanut lopullista päätöstä valtion rahoituksesta.

-Saatujen tarjousten loppusumma ylittää kustannusarvion. Olimme varautuneet noin viiteen miljoonaan euroon, mutta tarjousten loppusumma pyöri kuuden, kuuden ja puolen miljoonan nurkilla, sanoo kaupungin tilaajapäällikkö Antti Karrimaa.


Urakoitsijoita ei ole valittu

Kaupunki pyysi urakkatarjoukset kesäkuun loppuun mennessä, mutta urakoitsijoita ei siis ole vielä valittu.

Oma lukunsa on se, että päätös valtion rahoituksesta puuttuu yhä. Valtiolta odotetaan avustusta, joka kattaisi noin puolet rakentamiskustannuksista.

-Ylitarkastaja Marjo Mäkelä vieraili Hämeenlinnassa kesäkuussa, ja kierrätin häntä Rengon koululla. Hän pyysi vielä joitain täydennyksiä papereihin, ja toimitin ne hänelle, Karrimaa kertoo.

Marjo Mäkelä työskentelee Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen Kouvolan yksikössä. Nyt hän on lomalla.

-Kävi ilmi, että asia oli siirtynyt jostain syystä Helsingistä Kouvolan yksikköön ja uudelle ihmiselle. Ehkä tämä on osasyy sille, että päätös on viivästynyt, Karrimaa pohtii.


Suunnitelmia ehkä karsitaan

Seuraavaksi on joka tapauksessa yritettävä saada urakkatarjouksia ja kustannusarviota lähemmäksi toisiaan.

-Meillä ei ole vielä tarkkaa kuvaa siitä, miten tästä edetään. Karsintoja ja kustannustason alentamisia on mietittävä – todennäköisesti kuitenkin niin, ettei kokonaisuus merkittävästi pienenisi.

-Siitä kuitenkin lähdetään, että tämä hanke toteutetaan, onhan se porkkanarahasuunnitelmissakin, Karrimaa huomauttaa. Hanke siis toteutetaan osittain niillä rahoilla, jotka Hämeenlinna sai valtiolta kuntaliitoksen yhteydessä.

Kirkonseudun koululle on tarkoitus tehdä peruskorjaus ja merkittävä laajennus. Koulu toimii ainakin seuraavat puolitoista vuotta väistötiloissa entisellä kunnantalolla ja Osuuspankin talossa – muutto aloitettiin jo viime lukuvuoden lopussa.


”Ikävä viivästymä”

Vielä alkukesästä uskottiin, että rakentaminen voisi alkaa elo-syyskuussa, mutta nyt aloittamisajankohta on avoin.

-Ei tässä kuitenkaan mistään katastrofitilanteesta ole kysymys, mutta varsin ikävä viivästymä tämä on, Karrimaa sanoo.

Alkuperäisen aikataulun mukaan remontin pitäisi olla valmis loppuvuodesta 2012. Vielä ei ole tietoa siitä, vaikuttaako aloituksen viivästyminen myös valmistumisaikatauluun. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic