Uutiset

Kaupunki tarjoaa Pullerihallin osakkeista yhteensä 329 euroa

Hämeenlinnan kaupunki tarjoaa FC Hämeenlinnalle Pullerihallin kannatusosakkeista yhteensä 329 euroa. Kaupunki määritteli D-sarjan osakkeen käyvän arvon kannatusosakkeesta aikanaan maksetun nimellisarvon perusteella.

Hämeenlinnan Palloiluhalli Oy myi kannatusosakkeita vuonna 1997 markan kappalehintaan. Sen jälkeen rahan arvo on noussut noin 12 prosenttia.

Kaupunki laskee, että yhden D-osakkeen hinta on siten nykyrahassa 0,188 euroa.

FC Hämeenlinna ry lähetti maaliskuun lopussa kaupungille kirjeen, jossa se vaati omistamistaan 1753 D-osakkeesta yhteensä 300 000 euroa. Kuukautta myöhemmin vaatimus oli tipahtanut 44 000 euroon.

Yhdistys perusteli jälkimmäistä esitystään sillä, että D-osake on lähinnä rinnastettavissa Hämeenlinnan Palloiluhalli Oy:n A-osakkeeseen, jonka nykyinen merkintähinta on 25 euroa.

Kaupungin mukaan A- ja D-sarjan osakkeet eivät ole vertailukelpoisia, koska vain A-sarjan osakkeilla on oikeus osinkoon. Lisäksi kaupungin mukaan osakepääoman korotuksessa on ollut kyse halliremontin rahoittamisesta, eikä korotuksessa käytetyllä A-osakkeen hinnalla voi perustella D-osakkeen arvoa.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus käsittelee tarjousta kokouksessaan ensi maanantaina. (HäSa)

Päivän lehti

29.1.2020