fbpx
Uutiset

Kaupunki tukee maahanmuuttajien työllistäjiä

Hämeenlinnan kaupunki tukee maahanmuuttajataustaisen hämeenlinnalaisen työttömän työnhakijan työnantajaa 500 euron perehdytyssetelillä. Seteli kuuluu kaupungin Osallisena Suomessa-hankkeeseen.

Seteleitä on jaossa 20 kappaletta. Työnantaja voi saada setelin, jos se allekirjoittaa maahanmuuttajalle ansiotyösopimuksen vähintään kahdeksi kuukaudeksi.

Perehdytyssetelin voi saada vain, jos kysymyksessä on ensisijaisesti maahanmuuttajataustaisen työntekijän ensimmäinen palkkatyösopimus Suomessa. Seteliä ei myönnetä, jos kysymyksessä on palkkatukityö.

Seteli on henkilökohtainen, ja yksi perehdytysseteli on käytössä yhtä työsuhdetta kohti. Yksityistalous, yksityishenkilö tai perhe ei voi toimia tässä tapauksessa työnantajana.

Työntekijälle on maksettava työehtosopimuksen mukaista palkkaa, ja työajan on oltava kokoaikainen. Lisäksi edellytetään, että työnantaja hoitaa työsuhteeseen kuuluvat verot, sosiaali- ja eläkemaksut sekä ansaitut lomakorvaukset.

Sekä työnhakija että työnantaja täyttää tuen saadakseen hakulomakkeen, joka palautetaan Palvelupiste Kastelliin. Perehdytyssetelit jaetaan siinä järjestyksessä, jossa lomakkeet palautetaan. Seteleitä ei voi varata. (HäSa)

Menot