Uutiset

Kaupunki tunnustelee yhdistysten kiinnostusta vanhaan kirjastoon

Hämeenlinnan kaupunki on heittänyt ilmaan ajatuksen, että paikalliset järjestöt ja yhdistykset täyttäisivät toiminnallaan vanhaan kirjastotalon Kirjastokatu 1:ssä. Työnimenä yhdistysten yhteisellä rakennuksella on Kumppanuustalo.

Idea syntyi vapaaehtoiskeskus Pysäkin muuttotarpeesta. Pysäkki hakee uutta tilaa mm. huonon sisäilman takia ja kun Tullikamari ei tuntunut sen toimintaan sopivalta, tarjosi Linnan Tilapalvelut vaihtoehdoksi vanhaa kirjastoa.

– Kaupunkiin on toivottu tällaista järjestötaloa jo pidemmän aikaa, sanoo tilaajapäällikkö Leena Harjula.

Vanha kirjasto toimii korkeintaan ensi kevääseen asti Tuomelan koulun ykkös- ja kakkosluokkalaisten väistötilana. Arvion mukaan yhdistykset saisivat tilat käyttöönsä vuoden 2013 lopussa tai 2014 alussa.

Talossa on noin tuhat neliömetriä. Pysäkki ottaisi neliöistä käyttöönsä neljänneksen tai kolmanneksen. Myös Setlementti yhdistys on jo ilmaissut kiinnostuksensa tiloihin. Mikä olisi riittävä määrä vuokralaisia, sitä ei ole laskettu.

– Kyllä kaikille neliöille pitäisi likimain maksaja löytyä, sanoo Harjula

Linnan Tilapalvelut on laskenut alustavaksi vuokraksi 10,60 euroa neliöltä. Sisätilojen rakenteisiin on mahdollista tehdä muutoksia mm. seinäratkaisuilla. Rakennukseen suunnitellaan myös hissiremonttia.

Kaupungin nettisivuilla on lomake, jolla yhdistys voi kertoa kiinnostuksestaan lähteä vuokralle Kumppanuustaloon. Jos järjestöt eivät rakennuksesta kiinnostu, idea raukeaa, ja talolle etsitään muita vuokralaisia. (HäSa)

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic