Uutiset

Kaupunki valittaa hoviin koulukiusaamisasiasta

Hämeenlinnan kaupunki valittaa koulukiusaamisasiasta hovioikeuteen. Maanantaisessa päätöksessään kaupunginhallitus ilmoittaa, ettei kaupunki lainkaan hyväksy koulukiusaamista.

– Tässäkin tapauksessa kyse on tilanteesta, jossa koulukiusaamiseen on puututtu sillä hetkellä tiedossa olleiden seikkojen mukaisesti. Kyse on siten jälkikäteen tapahtuvasta koulun ja opettajien toiminnan riittävyyden arvioinnista, kaupunginhallitus toteaa.

Kaupungin mukaan oikeudenkäynnissä on ollut kyse myös syy-yhteyden arvionnista, jossa on otettava kantaa myös muihin kuin kouluun liittyvien seikkojen vaikutukseen.

Kaupunki vetoaa lääninhallituksen taannoiseen päätökseen, jossa se ei löytänyt koulun toiminnasta moitittavaa.

– Käräjäoikeus on ratkaissut asian toisin. Kyseessä on väistämättä ennakkotapaus, joka vaikuttaa laajasti suomalaiseen koulutoimeen, apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo perustelee valituspäätöstä.

Hämeenlinnan käräjäoikeus antoi 15.4. tuomionsa koulukiusaamiseen liittyvässä vahingonkorvausasiassa. Se määräsi kaupungin maksamaan 8 500 euroa sekä oikeudenkäyntikulut kantajalle, jota oli kiusattu hämeenlinnalaiskoulussa 1990-luvun lopulla viiden vuoden ajan.

Kaupunginhallituksen valituspäätös syntyi äänestyksen jälkeen äänin 7-4. Kirsi Ojansuu (vihr.) esitti, ettei kaupunki valittaisi tuomiostaan. Ojansuun esitystä kannattivat Irja Appelroth (sd.), Anna-Liisa Torvinen (sd.) sekä Aarne Kauranen (sd.). Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon esitys hovioikeuteen valittamisesta voitti kuitenkin vastaesityksen. (HäSa)

Päivän lehti

26.1.2020