Uutiset

Kaupunkielämä - vai onko sitä?

Seuraten viime viikkoina käytyä keskustelua, milloin Wanaja festivaaleista, milloin moottoriradasta, milloin mistäkin Hämeenlinnan kaupunkia elävöittävästä tapahtumasta, niin olen tullut siihen tulokseen, että haluavatko kaupunkilaiset mitään tapahtumia läänimme pääkaupunkiin, Hämeen sydämeen.

Wanaja festivaaleja paheksuttiin sen aiheuttaman ”kovan” metelin johdosta ja yllätys yllätys sotkevasta nuorisosta. Liikkuu se samainen nuoriso ilman festivaalejakin, joten festivaaleilla ei ole tekemistä sen asian kanssa.

Kuitenkin tämän tyyppinen tapahtuma on vain kaksi kertaa kesässä, siis jää 50 viikkoa aikaa varustautua kuulosuojaimin sinne kodin kellariin pakoon tältä ihmismieltä tahraavalta musiikilta, joka tuo sitä kaupunkiin kuuluvaa elämää.

Itse en koskaan ole ollut vielä sellaisessa rocktapahtumassa missä musiikkia olisi soitettu ”kirjaston hiljaisuudella”.

Itse asun Kaurialassa melko lähellä linnanpuistoa enkä ole häiriintynyt kertaakaan puistosta kuuluneen musiikin takia. Joten sanotaan kyllä Wanaja festareille ensi vuonnakin ja jos vain mahdollista, niin suurempana tapahtumana kuin tähän asti, niin ja tahtumahan oli tarkoitettu koko perheelle.

Koko perheen tapahtumia tarjoaa myös tuo toinen syntinen paikka, moottorirata, rata joka on Ahvenistolla ollut jo paljon aikaisemmin niitä ihmisiä, jotka sen viereen ovat asustautuneet.

Kuten em. asun Kaurialassa aivan moottoriradan vieressä ja en ole todellakaan häiriintynyt sieltä tulevan metelin vuoksi, vaan toivonkin, että saataisiin sinne lisää moottoriurheillutapahtumia, mitä isompia sitä parempi, ja mikä ettei, vaikka tosi iso rocktapahtuma Giants of rock -tyyliin, joten hyvät ihmiset antakaa näiden vähäistenkin tapahtumien jatkua ja luodaan yhdessä niistä perinnettä tuleville sukupolville.

Kaupunkilainen

Hämeenlinna

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic